Молодій лікарці Уманщини вручили ключі від квартири

Дата: 03.01.2018 16:52
Кількість переглядів: 2587

Фото без опису

У молодої лікарки з Центру первинної медико-санітарної допомоги Уманського району Марини Опаленко – новосілля. Ордер та ключі від квартири, яка знаходиться в селі Піківець, вручив голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, який разом із головою районної ради Оксаною Супрунець, головним лікарем Олександром Новаківським та сільським головою Василем Тарасенком привітали медика з цією значною подією.

Ця квартира перебуває у комунальній власності району та була передана на баланс Центру ПМСД для виділення саме його працівникам, ремонт здійснювався за кошти районного бюджету в сумі 145 тисяч гривень, які було виділено на сесії районної ради у жовтні 2017 року.

Марина Опаленко займає посаду заступника головного лікаря з охорони дитинства та материнства комунального закладу «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради. Вона працює в галузі охорони здоров’я району з 2011 року.  В центрі ПМСД – з січня 2014 року на посаді лікаря-педіатра. З 1 червня 2016 року була переведена на посаду заступника головного лікаря з охорони дитинства та материнства, яку обіймає і зараз.

За словами очільника району Євгенія Данченка, забезпечення житлом лікарів дасть можливість залучити молодих спеціалістів та закріпити їх у районі, що в подальшому дозволить покращити якість медичної допомоги населенню.

Це особливо знакова подія для первинної медицини. Адже житло саме для її спеціалістів не виділялося уже кілька десятків років.  Про це зазначив Олександр Новаківський.

В Уманському районі працюють 14 лікарів загальної практики – сімейної медицини.  На даний час доукомплектування фізичними особами – сімейними лікарями потребують амбулаторії  ЗПСМ сіл Іванівка, Колодисте, Родниківка, Юрківка, Дубова, Бабанка. На жаль, більшість сімейних лікарів району – люди передпенсійного та пенсійного віку. Тому питання кадрового забезпечення молодими лікарями перебуває на постійному контролі. В наступному році до закладу має прибути  ще один молодий сімейний лікар.

Завдяки співпраці районної влади, сільських голів, керівників фермерських та сільськогосподарських підприємств району галузь охорони здоров’я поступово покращує можливість надання вчасної медичної допомоги жителям.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь