У районній лікарні тривають ремонтні роботи для облаштування приміщень скринінгового центру «Здоров’я жінки»

Дата: 28.11.2017 16:55
Кількість переглядів: 772

Фото без описуВ Уманському районі, як і в цілому по Черкаській області, відмічається зростання захворюваності на злоякісні новоутворення, в тому числі серед жіночого населення. Структура злоякісних новоутворень у жінок Черкаської області аналогічна до загальнонаціональної. Базовим принципом ефективної онкологічної допомоги у світі лишається виявлення онкологічних захворювань на ранніх стадіях. З цією метою проводять профілактичні огляди у вигляді програм скринінгу певних категорій населення. Стосовно профілактики та раннього виявлення злоякісних захворювань молочної залози та жіночих статевих органів цільові профілактичні огляди в Україні на первинному та вторинному рівні охорони здоров’я регламентовані наказом МОЗ України від 15.07.2011 № 504 «Про організацію амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні».
Для забезпечення цих потреб в Черкаській області запроваджений проект створення профілактичних скринінгових центрів «Здоров’я жінки» з метою своєчасного виявлення передракових захворювань, передпухлини, початкові стадії раку. Саме це забезпечить ефективне та успішне лікування раку у жінок.
Даний проект реалізовується за рахунок співфінансування державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету у співвідношенні 50/50, на який з обласного бюджету виділено 950,0 тис. грн. Загальна вартість одного проекту складає близько 3,0 млн. грн.
Вказані скринінгові центри відповідно обласної програми запроваджені в п’яти регіонах області, в тому числі і в Уманському районі, який буде обслуговувати не лише жіноче населення Уманського району, але і жінок міста Умань та прилеглих районів Черкаської області та мати статус міжрайонного. З метою співфінансування проекту скринінгового центру «Здоров’я жінки» в нашому регіоні також були виділені субвенції обласному бюджету з м. Умань, Уманського, Христинівського, Жашківського, Тальнівського, Маньківського та Монастирищенського району.
На даний час проведені всі необхідні тендерні процедури та закуплено медичне обладнання для скринінгового центру «Здоров’я жінки»: стаціонарний цифровий мамографічний комплекс, стаціонарний УЗД-апарат та кольпоскоп з цифровою відеосистемою і програмним забезпеченням. Лікарі Уманської центральної районної лікарні пройшли підготовку та навчання на базі КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер» з метою роботи на вказаному вище обладнанні.
На сьогоднішній день в лікарні тривають ремонтні роботи для облаштування приміщень скринінгового центру, які плануються завершити до кінця поточного року і з 01 січня 2018 року центр розпочне свою роботу.

За інформацією Уманської центральної районної лікарні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь