Про роботу акушерсько-гінекологічного відділення центральної районної лікарні

Дата: 17.10.2017 16:56
Кількість переглядів: 3734

Фото без описуПологове відділення в Уманській центральній районній лікарні було відкрито у 1988 році на третьому поверсі терапевтичного корпусу, де жіноче населення не лише Уманського району, але і прилеглих районів Черкаської області мають можливість на високому рівні отримувати спеціалізовану медичну допомогу.

У 2016 році в лікарні проведено оптимізацію ліжкового фонду, в результаті чого пологове відділення було об’єднано з гінекологічним відділенням в одне - акушерсько-гінекологічне. У відділенні розгорнуто 35 ліжок, з яких 20 ліжок розраховано для госпіталізації жінок з гінекологічними захворюваннями та 15 ліжок - для жінок, які народжують або перебувають в післяпологовому періоді. Очолює відділення лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії Мельничук Світлана Андріївна.

У відділенні функціонує операційна, три оглядових кімнати, дві пологові зали, кімната для інтенсивної терапії новонароджених та два маніпуляційних кабінети.

У 2017 році в пологовому відділенні проведено капітальний ремонт пологової зали, яка оснащена всім необхідним для комфортного перебування породіллі та безпечного народження дитини (сучасне ліжко-трансформер для пологів, кардіотокограф для реєстрації серцебиття плоду, реанімаційний столик).

У 2016-2017 роках для палати інтенсивної терапії новонароджених придбано кювез, апарат штучної вентиляції легень, інфузомат, лампа фототерапії, пульсоксиметр.

Фото без описуНа даний час у відділенні функціонує 8 палат покращеного перебування матері та дитини з окремим санвузлом та душовою кабіною, а також обладнана функціональними ліжками з ортопедичними матрацами, новими меблями та пеленальними столиками.

Станом на 13.10.2017 року в пологовому відділенні прийнято 476 пологів.

На виконання загальнодержавної програми «Здоров’я нації» в березні місяці 2017 р. на сесії Уманської районної ради депутатським корпусом було погоджено рішення щодо виділення з місцевого бюджету коштів в сумі 228150 грн для придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення з метою безкоштовної видачі їх жінкам, жителькам Уманського району, для пологорозрішення шляхом проведення кесаревого розтину в акушерсько-гінекологічному відділенні центральної районної лікарні. Вказаний перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення з 01.05.2017 р. безкоштовно видається жінкам Уманського району черговою акушеркою акушерсько-гінекологічного відділення. На даний час лікарські засоби використані на суму близько 173640 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь