Весняно-польові роботи на Уманщині наближаються до завершення

Дата: 16.05.2019 16:58
Кількість переглядів: 853

Аграрії Уманщини наближаються до завершення весняно-польових  робіт, які розпочалися 15 лютого з підживлення озимих зернових культур, площі яких по підприємствах усіх форм власності під урожай 2019 року складають 14,7 тис. га  та озимого ріпаку 3,3 тис га.

Фото без описуСільськогосподарські підприємства провели агрохімічні заходи на площах озимої пшениці  проти шкідливих організмів на  - 26,8 тис. га, в тому числі від шкідників - 6,9 тис. га, від хвороб - 9,5 тис. га, від бур’янів - 10,4 тис. га. Станом на 15 травня посіви озимих зернових знаходиться в доброму стані на площі 10,3 тис. га  (83,8%),  в задовільному стані, на площі 2 тис га (16,2%), слабих та зріднених посівів немає.

Згідно прогнозованої структури посівних площ с/г культур під урожай 2019 року ярі зернові культури складатимуть по господарствах усіх форм власності 39,3 тис. га.

Посів ярих ранніх  зернових аграрії  розпочали  22 березня 2019 року. Першими приступили до посіву ранніх ярих зернових ТОВ «Новий Світ Агро», ФГ «АФ Базис», ПП «Дмитрушки».

Весняні примхи погоди: березневі приморозки, квітневі дощі негативно вплинуло на термін проведення посіву сільськогосподарських культур.

 Станом  на 15 травня  по господарствах всіх форм власності  висіяно ярих зернових на площі  29,6 тис. га (75,2% до прогнозованих площ), в тому числі посів ранніх ярих зернових культур проведено на площі 4 тис. га (75,5% до прогнозу).

Основної валоутворюючої культури – кукурудзи на зерно посіяно на площі 25,6 тис. га, що становить 77,6% до прогнозу. Згідно оперативної інформації посів кукурудзи на зерно завершили на сьогоднішній день ТОВ «Прометей», ДП «Умань Агро», ТОВ «Оксанино», ТОВ «Поділля Агропродукт».

Другий рік поспіль товариство Степ-2000 та ДП «Умань – Агро» висівають посухостійку культуру сорго на зерно посівна площа становить 660 га.

Поряд з посівом ярих зернових культур проводиться посів технічних культур.

Загальна площа технічних культур складатиме 40,6 тис. га (38,3% в структурі посіву). На 15.05.2019  р. посів проведено на площі 29,4 тис. га (72,8%  до прогнозу), в тому числі з осені посіяно озимого ріпаку  на площі 3,3 тис. га. Весною проведено посів сояшника на площі 21,8 тис. га, що становить 92,2% до прогнозу.

Господарства приступили до посіву сої, станом на 15 травня 2019 року посіяно на площі 4,4 тис га – 33,7% до прогнозу .

Для забезпечення тваринництва кормами посів кормових культур проведено на площі 4,6 тис. га – 82,3% до прогнозу.

Незважаючи на складні погодні умови, що склались в період весняно-польових робіт, трудівники полів з честю виконують свій хліборобський обов’язок, вчасно і якісно засівають та обробляють ниву. Попереду не менш важливе завдання – виростити майбутній врожай, однак основу його закладено вже сьогодні.  

 

Управління агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь