На Уманщині розпочалася жнивна кампанія

Дата: 11.07.2018 16:58
Кількість переглядів: 886

Наступила найвідповідальніша пора для селян – початок збирання ранніх зернових культур. Уманщина, як і вся Черкащина, майорить жовтогарячими ланами.

Фото без описуУкраїнський народ має гарні традиції відзначення початку жнивної кампанії. От і 10 липня цього року делегація з Уманщини побувала у селі Мар’янівка Шполянського району на території «ЛНЗ-АГРО», де розташований «Географічний центр території  України». Тут відбулося загальнообласне свято першого снопа – «Зажинки-2018». В дійстві також взяли участь начальник та спеціалісти управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, делегації з усіх інших районів, сільгосптоваровиробники, науковці.

Народна мудрість твердить: «Не той урожай, що в полі, а той, що в коморі», тому дуже важливо максимально зважено організувати використання часу, сприятливого для збирання хлібів.

Стратегія і тактика жнивної кампанії полягає в єдиному – зібрати врожай у стислі терміни і без втрат.

Аграрії Уманщини приступили до збирання урожаю зернових ранньої групи. Сільськогосподарськими підприємствами, фермерськими господарствами, приватними підприємцями під урожай 2018 року всього посіяно 43697 га зернових культур, з яких ранні зернові займають 21889 га.

Станом на 11 липня 2018 року проведено обмолот зернових культур на площі 3826 га, що становить 17,5 % посівних площ ранньої групи зернових.

Зібрано озимої пшениці – 2270 га, що становить 15% до посівних площ. Середній рівень урожайності – 43,8 ц/га.

Озимий ячмінь обмолочено із площі 1354 га (86,5%), середня урожайність – 36,6 ц/га.

Горох зібрано на площі 202 га із середньою урожайністю 13 ц/га.

Крім того, триває збір урожаю озимого ріпаку, площі якого складають 2612 га. На звітну дату зібрано 1478 га, середня урожайність 30 ц/га.

За оперативною інформацією для збору урожаю залучено 168 комбайнів. Середнє навантаження на один комбайн складає 146 га.

За сприятливої погоди збір ранніх зернових триватиме ще протягом 8 – 9 днів.

За інформацією управління агропромислового розвитку

райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь