На Черкащині посилять перевірки нелегальних перевізників

Дата: 02.10.2020 16:01
Кількість переглядів: 602

Питання виведення нелегалів з ринку пасажирських перевезень порушили на координаційній нараді в ОДА. Розробити декадний план перевірок перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення без відповідних дозвільних документів, та організувати їхнє проведення профільним структурам дав доручення очільник області Сергій Сергійчук.

На Черкащині діє понад 500 маршрутів, на яких задіяні 1,5 тисячі автобусів. Їх обслуговують 25 підприємств та 60 приватних організацій. Втім всі вони, з уведенням жорсткого карантину, були вимушені призупинити діяльність. У за цей час цю нішу на ринку перевезень зайняли нелегальні перевізники, які не мають ліцензій на такий вид діяльності.

Аби вирішити питання, в області діє відповідна комісія облдержадміністрації. За результатами її роботи, провели низку рейдових перевірок. У них брали участь всі профільні структури області. Зокрема представники Головних управлінь Національної поліції та Державної податкової служби України, управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки та Патрульної поліції Департаменту патрульної поліції та ін.

Втім з липня перевірки призупинили. Відновити їх роботу дав завдання голова ОДА Сергій Сергійчук.

– Сьогодні не спостерігаємо позитивної динаміки щодо вирішення цього питання, – зауважив Сергій Сергійчук. – Про це свідчать численні звернення від підприємств автомобільного транспорту, Черкаської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства, а також громадських організацій, які опікуються безпекою дорожнього руху. Ця проблема актуальна не тільки в нашій області, а і загалом в Україні. Пропоную надати свої пропозиції щодо ефективної спільної роботи всіх зацікавлених органів виконавчої влади в області. Водночас очікую від управління Укртрансбезпеки області розроблений декадний графік проведення спільних рейдових перевірок із залученням представників райдержадміністрацій чи ОДА, якщо йдеться про Черкаси чи Черкаський район.

 В області працює понад 500 маршрутів, на яких задіяні 1,5 тисячі автобусів. Їх обслуговують 25 підприємств та 60 приватних організацій. Це – великий відлагоджений механізм вимушено призупинив роботу під час жорстких карантинних обмежень. Після їх зняття загострилася проблема виведення з ринку нелегальних перевізників, які активізували роботу на час карантину.

Ця проблема актуальна не тільки в нашій області, а і загалом в Україні. На рівні Черкащини цьогоріч провели 9 спільних рейдів представники Головних управлінь Національної поліції та Державної податкової служби України, управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки та Патрульної поліції Департаменту патрульної поліції та ін. Втім зараз ця робота проводиться на незадовільному рівні.

– Готовий розглянути пропозиції щодо ефективної спільної роботи від всіх зацікавлених у цій галузі. Водночас очікую від управління Укртрансбезпеки області розроблений декадний графік проведення спільних рейдових перевірок із залученням представників райдержадміністрацій, – наголосив Сергійчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь