Укрпошта презентувала новий формат роботи на Уманщині

Дата: 08.10.2020 17:12
Кількість переглядів: 1298

Єдиний національний оператор поштового зв’язку України АТ «Укрпошта» змінює формат роботи та модернізує надання послуг. Презентація відбулася 8 жовтня на координаційній нараді Уманської районної державної адміністрації, яку провела голова РДА Світлана Волошенюк за участі представників територіальних громад.

Фото без опису

Директор Черкаської дирекції товариства АТ «Укрпошта» Олександр Марченко детально розповів про суть змін. Насамперед, вони полягають у запуску пересувних відділень, які являють собою переоснащені автомобілі Fiat Doblo.

Машини розраховані на трьох людей і обладнані робочим місцем для листоноші бригади. Пересувне відділення має тепло- та шумоізоляцію, кондиціонер та пічку для обігріву, щоб поштова команда працювала комфортно за будь-якої погоди. При цьому авто має великий ізольований багажний відсік для посилок, систему для сортування кореспонденції, вогнестійкий сейф та сумку-холодильник для доставки ліків.

Основне завдання, за словами пана Марченка, - зробити державні послуги ближчими до людей. Зараз Укрпошта має понад 11 тисяч відділень, і такого покриття не здатний забезпечити жодний банк, аптека чи магазин в Україні. Пересувні відділення дозволяють доїжджати до найвіддаленіших куточків нашої держави. Бригада доставлятиме ліки, періодику й посилки, прийматиме оплату за комунальні платежі тощо. Завдяки пересувним відділенням у селах розвивається малий бізнес – можна відправляти свої товари поштою у будь-який куточок країни та за кордон.

Вже 2 роки проєкт успішно функціонує у Чернігівській області. Згідно з планом компанії до кінця 2020 року 630 авто обслуговуватимуть сільських мешканців Чернігівської, Київської, Одеської, Херсонської, Закарпатської, Черкаської та Чернівецької областей. Повністю проєкт буде реалізований до кінця 2021 року, коли близько 2000 пересувних відділень курсуватимуть всією Україною, а листоноші отримають нові смартфони чи планшети для покращення клієнтського сервісу та оптимізації процесів звітності.

Як зазначив Олександр Марченко, села із населенням від 1600 осіб зміни не торкнуться. В частині населених пунктів (чисельністю від 200 осіб) стаціонарні відділення замінять на мобільні. А зовсім маленькі села, в яких ніколи не було відділень пошти, отримають таку можливість на півгодини на тиждень – поштові автомобілі курсуватимуть у кожному населеному пункті, навіть якщо там проживає 1 особа.

Оптимізація роботи Укрпошти полягатиме також в ліквідації часткової зайнятості задля економії сплати ЄСВ та, водночас, значному покращенні розміру доходу працівників. 

Завершилася презентація безпосередньою демонстрацією автомобілів. На Уманський район їх виділено 13 – і це найбільше по Черкаській області серед інших районів.

Підсумовуючи, голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк висловила сподівання на успішну реалізацію реформи: «Мало в якому селі є аптека, іноді навіть немає магазину, тому послуги, які ви надаватиме у найвіддаленіші куточки – соціально важливі. Сподіваюся на позитивний ефект від проведених змін».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь