#Великебудівництво: Сергій Сергійчук перевірив хід реконструкції приймального відділення обласної лікарні

Дата: 27.10.2020 15:56
Кількість переглядів: 858

Фото без описуЦього року в області в межах програми Президента “Велике будівництво” реконструюють приймальні відділення у 8 лікарнях Черкащини: Черкаської обласної та міської лікарень, Смілянської та Уманської міської, Звенигородської, Золотоніської, Канівської та Корсунь-Шевченківської ЦРЛ.

Хід ремонтних робіт у Черкаській обласній лікарні перевірив голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук. 

–  Розраховуємо, що до завершення року ці стіни не впізнаємо. Підрядник має пришвидшити виконання робіт! Завдання цього важливого проекту: висока функціональність приймальних відділень, оснащення сучасним медичним обладнанням та надання якісної медичної допомоги пацієнтам, – відзначив Сергійчук.

За словами головного лікаря Черкаської обласної лікарні Олександра Дудника, реконструкція саме приймальних відділень дуже важлива. Адже сюди потрапляє пацієнт у випадку екстреної ситуації. Тут надається невідкладна допомога, обстеження, багато залежить не лише від медиків, а й від умов та обладнання.

Як зміниться кожне із відділень? У планах робіт:

– утеплення фасаду, облаштування заїздів для “швидких”;
– реєстратура, окремий вхід для пацієнтів із можливим інфікуванням;
– зона реанімації;
– загальномедична зона, зокрема операційна зала;
– високотехнологічний діагностичний блок.

Обов’язкове влаштування приймального боксу для машин екстреної допомоги на 2 автомобілі з інженерними системами підтримання клімату. Згідно проекту необхідно забезпечити безперешкодне прийняття двох одиниць спеціалізованого санітарного транспорту з наскрізним проїздом спеціалізованого санітарного транспорту із відповідними позначками біля в’їзду та виїзду.

Зона реанімації передбачатиме протишокову операційну палату; приміщення для розміщення функціональних ліжок пацієнтів, що потребують ресусцитації та моніторингу вітальних функцій до того, як вони будуть переведені до відділення інтенсивної терапії (у випадку переповнення останнього), або для пацієнтів, стан яких передбачувано повинен стабілізуватись.

До кожного ліжко-місця підводяться: кисень, стиснене повітря для створення вакууму, електроживлення, підключення до локальної комп’ютерної мережі, додаткове освітлення, кнопка виклику медичного персоналу; лікарсько-медсестринський пост, розташований на межі між приміщенням для ресусцитації та палатами тимчасового перебування пацієнтів з можливістю постійного візуального спостереження за станом пацієнтів для моніторингу стану кожного пацієнта.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь