Комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про організацію навчального процесу у закладах освіти району в умовах карантину

Дата: 02.11.2020 16:40
Кількість переглядів: 998

Фото без описуЗабезпечення освітнього процесу в умовах пандемії  одне із важливих державних завдань. Саме тому 23 жовтня регіональна комісія з питань   техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення рекомендувати місцевим комісіям розглянути питання переведення закладів загальної середньої освіти після завершення осінніх канікул на дистанційну форму навчання до 15.11.2020.

Місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій діють у кожному місті та районі. Їх завдання,  оцінивши ситуацію у певній адміністративно-територіальній одиниці, у межах чинного законодавства прийняти своє рішення, як, власне, і діяла місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Уманської райдержадміністрації цього разу.

Для прийняття зваженого рішення щодо уведення дистанційного навчання,  місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій опрацювала відповідні листи від органів місцевого самоврядування, у т.ч. об’єднаних територіальних громад, а  також звернення трьох закладів освіти району.

Заклади загальної середньої освіти району знаходяться у 16 населених пунктах, що розміщені на певній відстані одне від одного, що виключає значне скупчення людей, як у містах. Усі заклади за рахунок районного бюджету, сільських бюджетів та спонсорських коштів забезпечені безконтактними термометрами, захисними щитками (усі працівники), деззасобами, антисептиками, рідким милом, одноразовими та багаторазовими масками, одноразовими рукавичками та рушниками в достатній кількості на 10 днів. Планується додаткова закупівля деззасобів, антисептиків та рукавичок.

Наразі епідемічна ситуація в районі, які і в Україні загалом, погіршується, тому необхідно мінімізувати ризики по захворюваності на COVІD-19 серед учнів та працівників закладів загальної середньої освіти. Водночас, місцева комісія  врахувала те, що з березня 2020 року до кінця минулого навчального року  в умовах жорсткого карантину учні навчались дистанційно, що значно вплинуло якість навчання.

Тож оцінивши усі ризики, комісія прийняла таке рішення: до 15 листопада навчання у закладах загальної середньої освіти проводити за змішаною формою  –  скорочені уроки та перерви  для засвоєння основних предметів, решта предметів  – дистанційно. У разі погіршення епідситуації, місцева комісія проведе наступне засідання для внесення коректив у діяльність закладів освіти району в умовах поширення захворюваності на гостру респіраторну хворобу, спричину коронавірусною інфекцією SARS-CoV-2.

 

 

 

 

Сектор  з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії  з правоохоронними органами райдержадміністрації   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь