Вільні творити майбутнє: на Уманщині відзначили День Гідності та Свободи

Дата: 20.11.2020 13:13
Кількість переглядів: 619

21 листопада українці вшановують патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократії в країні, прав і свобод громадян, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Події на Майдані згуртували весь український народ, дали силу та мужність відстоювати незалежність України, її місце в Європі.

Саме цього дня 2013 року тодішня українська влада вирішила призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Фото без опису

З нагоди символічної дати голова Уманської райдержадміністрації Світланою Волошенюк спільно з головою районної ради Оксаною Супрунець, першим заступником голови райдержадміністрації Сергієм Жорницьким поклали квіти до пам’яного знака Героям Небесної Сотні в селі Дубова.

Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять героїв Уманщини, чиє життя забрали трагічні події на Майдані та у ході проведення антитерористичної операції. Серед них – і наш земляк Віталій Смоленський, підступно вбитий кулею снайпера.

Голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк зазначила, що Майдани змінили не тільки нашу історію, вони – живе нагадування, якою ціною здобуто право вільно творити власне майбутнє:

- День Гідності та Свободи – це не лише про один день, це про людей, їхні принципи, досягнення і досвід, які стосуються майбутнього цілих поколінь. Мусимо зробити все, щоб не змарнувати здобутий кров’ю шанс побудувати процвітаючу європейську країну та врешті досягти миру.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь