Уманська центральна районна лікарня отримала апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

Дата: 26.11.2020 09:29
Кількість переглядів: 837

25 листопада Уманська центральна районна лікарня отримала апарат штучної вентиляції легень у межах проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонду Ріната Ахметова. До події долучилися заступниця голови Черкаської обласної державної адміністрації Лариса Кошова, перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький та власне медики лікарні, які працюють із хворими на COVID-19.

Фото без опису

Заступник головного лікаря Уманської ЦРЛ Олександр Кучмій подякував Фонду та його засновнику за надане високотехнологічне обладнання, яке дасть змогу лікувати пацієнтів з ускладненнями від коронавірусної інфекції. Він зазначив, що цей апарат ШВЛ буде використовуватися в інфекційному відділенні, в палаті інтенсивної терапії.

Коронавірус поставив перед медициною нові виклики, до яких вона, зрозуміло, не була повністю готова, тому допомога благодійників ще з початку пандемії стала надзвичайно вагомою. І приємно, що нині Фонд Ріната Ахметова допомагає не лише великим клінікам обласних центрів, а й невеликим лікарням регіонів, роблячи сучасну медицину європейського рівня доступною для всіх. Про це зазначила заступниця голови ОДА Лариса Кошова.

Від імені жителів Уманщини подякував благодійникам і перший заступник голови Уманської РДА Сергій Жорницький:  «Наразі апарат штучної вентиляції легенів – це найбільш важливе обладнання в лікуванні важкохворих від коронавірусної інфекції, без нього багатьох вилікувати практично неможливо. І чим більше апаратів ШВЛ – тим краще, адже кількість хворих не йде на спад. Тому щиро дякую Фонду та його засновнику за цінний подарунок».

Наостанок медикам, які працюють із хворими на коронавірус в Уманській ЦРЛ, подарували від Фонду Ріната Ахметова медичний одяг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь