На Уманщині відкрили дві нові сучасні амбулаторії сімейної медицини

Дата: 30.12.2020 16:09
Кількість переглядів: 2723

30 грудня відбулися довгоочікувані приємні події – в рамках реалізації державної програми «Доступна медицина» було урочисто відкрито новозбудовані Ладижинську та Дмитрушківську амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Символічні червоні стрічки перерізала голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк спільно із сільськими головами об'єднаних громад Олександром Цоколенком і Тетяною Шевчук, а також лікарями сімейної медицини.

Висловлюючи вітання, Світлана Волошенюк побажала, аби в нових амбулаторіях місцеві жителі відчували, що про їхнє здоров’я турбуються, а якісна медична послуга стала ближчою.

«Сьогодні держава робить усе для того, щоб значно покращити якість медичних послуг у сільській місцевості. І відкриття амбулаторій є яскравим доказом цього», – зазначила голова РДА.

У нових амбулаторіях створені всі умови для надання якісної первинної допомоги, тут враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання. Заклади забезпечено доступом до високошвидкісного Інтернету для надання телемедичних послуг, комп’ютерною технікою, меблями, медичною апаратурою та гарними приміщеннями для проживання лікарів.

Фінансовий ресурс, який використали для будівництва – це субвенція з державного бюджету місцевому бюджету, а також співфінансування з місцевого бюджету.

Наразі до відкриття готується ще одна нова амбулаторія – в смт Бабанка. Окрім того, восени 2020 року в селі Кочержинці розпочалося будівництво четвертого на Уманщині нового закладу сімейної медицини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь