Святкування Різдва в умовах карантину

Дата: 06.01.2021 18:25
Кількість переглядів: 559

Традиційно у січневі дні в українських хатах лунають колядки та щедрівки. Це місцеві дітлахи та молодь обходять домівки з побажаннями добра, здоров’я та гарного врожаю  у новому році. Втім рік, що минув, залишив нам у спадок карантин, який триватиме до 28 лютого, а разом з ним –  і певні обмеження.

Фото без опису

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Уманської  райдержадміністрації, штаб з ліквідації наслідків  надзвичайної ситуації, пов’язаної із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби COVID -2019 на території Уманського району, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 нагадують мешканцям Уманщини про те, що важка хвороба, на жаль, ще вирує у світі, тож народні звичаї повинні прилаштовуватись до сьогодення. В нинішніх умовах відпускати дітей колядувати не варто. Чимало людей хворіє на COVІD-19 і не усі вони перебувають у лікарняних закладах. Тож ще раз просимо усіх батьків, бабусь, дідусів та опікунів дослухатися до порад медиків і не дозволяти дітям відвідувати численних родичів та безліч чужих людей.

Якщо звернемося до постанови Кабінету Міністрів України  від 09 грудня 2020 р. № 1236 „Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“, то побачимо, що масові заходи (культурні, у тому числі концерти, спортивні, соціальні, рекламні тощо) за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів за участю до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра), в Україні заборонені.                                          

Карантинні обмеження стосуються і релігійних заходів. Так, згідно з підпунктом 7 пункту 2 вказаної постанови діяльність культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, дозволена за умови  обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення; проведення релігійних заходів на відкритому повітрі – за умови  дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.  У той же час у період так званого локдауну  з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів. Тому просимо усіх у період локдауну під час святкових днів (Василя, Маланки, Водохреще) провести цей час у власних домівках, без відвідування релігійних споруд, щоб уникнути зайвих контактів.

Також нагадуємо, що окрім заборон на масові заходи, діятиме ряд інших заборон, яких потрібно дотримуватись задля власної безпеки та запобігання розповсюдженню COVІD-19.

Напередодні Різдва Христового бажаємо усім міцного, Божого благословення на благодатний життєвий шлях. Нехай серце повниться любов'ю і надією, а тіло – здоров’ям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь