Обговорили стан справ по передачі майна у власність громад

Дата: 03.02.2021 08:49
Кількість переглядів: 1139

2 лютого голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк провела нараду з представниками Паланської, Дмитрушківської, Ладижинської та Бабанської ОТГ. На ній розглядалися актуальні питання передачі деяких об’єктів зі спільної власності територіальних громад реорганізованого Уманського району у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

У процесі реформи децентралізації відбулися зміни адміністративно-територіального устрою і зараз, відповідно, змінюється система міжбюджетних відносин та фінансування соціальних об’єктів, які знаходяться у комунальній власності. Тому на нараді присутні обговорили практичні питання, які пов′язані з процедурою та механізмом  передачі комунального майна, правові засади щодо переведення працівників чи їх скорочення, а також розглянули проблемні аспекти та спірні ситуації.

В підсумку учасники зустрічі дійшли до узгоджених позицій подальшого реформування та координування процесу передачі майна громадам.

Підсумовуючи нараду, голова РДА Світлана Волошенюк наголосила, що процедура зміни власника об'єктів повинна пройти невідчутно для жителів громад. Наразі цей процес активно триває, і робиться все можливе, аби якомога швидше його завершити та всіляко сприяти ритмічній діяльності в усіх населених пунктах району.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь