Тарифи на опалення та гарячу воду не підвищуватимуться у цьому опалювальному сезоні

Дата: 10.02.2021 18:40
Кількість переглядів: 534

Фото без описуТарифи на опалення та гарячу воду не підвищуватимуться у цьому опалювальному сезоні. Це зафіксовано у відповідному Меморандумі, який за ініціативи Президента України Володимира Зеленського підписали Кабінет Міністрів України, НКРЕКП, «Нафтогаз» та мери міст.

Домовленості, прописані у документі, дадуть можливість забезпечити стале проходження нинішнього опалювального сезону та підготуватися до наступного.

Зокрема Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України передбачає, що:

- до кінця опалювального сезону українці безперебійно отримуватимуть тепло у свої домівки, і його вартість, а також вартість гарячої води протягом опалювального сезону 2020-2021 не зміниться;

- підприємства теплопостачання гарантовано отримають газ для виробництва тепла впродовж всього опалювального періоду;

- для підприємств теплопостачання передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло (при цьому уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуться на органи місцевого самоврядування);

- щоб уникнути цінових коливань протягом наступного опалювального сезону, НАК «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання.

Підписання Меморандуму щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води підтримали всі міські голови.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь