Відзавтра починає діяти розмежування на рівні епідемічної небезпеки

Дата: 23.02.2021 17:14
Кількість переглядів: 821

Із 24 лютого починає діяти епідемічне зонування на території України. Відповідно встановлюється «жовтий» рівень. Наразі, зауважимо, в державі діють карантинні обмеження, визначені Постановою Кабінету Міністрів від грудня 2020 року.

Фото без опису

Тож, аби упередити значне поширення коронавірусної хвороби в області та посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, в ОДА під головуванням очільника регіону Олександра Скічка, спільно з представниками низки управлінь облдержадміністрації, обласного лабцентру МОЗУ, Держпродспоживслужби в області, керівниками районів обговорили нинішню епідемічну ситуацію в регіоні, готовність медичних закладів до можливого збільшення хворих, діяльність освітніх закладів в умовах карантину та ін.

Йшлося й про нові обмежувальні протиепідемічні заходи, необхідні дії для попередження поширення COVID-19 на території Черкащини.

За словами в.о. начальника Управління охорони здоров’я ОДА Олега Найдана, країна повертається до розмежування на зони, аби локалізувати спалахи захворювання:

– За увесь період в області зафіксували вже понад 48 тис. захворілих, більше 400 осіб нині перебувають на стаціонарному лікуванні. Епідемічна ситуація аналізуватиметься за відповідними показниками. В області ж нині в 23 закладах надають допомогу хворим на коронавірус, розгорнуто понад 2,8 тисячі ліжок, на 97% від усього ліжкового фонду забезпечені киснем. Окрім цього, всі медики застраховані.

Олег Найдан повідомив, що в разі потреби ліжковий фонд буде збільшений. До цього заклади охорони здоров’я готові.

Водночас заступниця керівника обласного управління освіти Оксана Сімушіна повідомила, що зі встановленням «жовтого» рівня забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти у випадку, коли на самоізоляції через контакт із захворілим на COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

– Заборонено також проведення масових заходів, зокрема вистав, свят, концертів, за участі здобувачів освіти з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів, – зауважила заступниця.

 У разі встановлення “червоного” рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання. 

Пані Оксана додала також, що з 1 вересня минулого року в області кількість захворілих за увесь період на гостру респіраторну хворобу COVID-19 учнів закладів загальної середньої освіти сягає 886 осіб, 1892 працівників. 

-Маємо бути готовими до можливого збільшення захворювання в області. Водночас важливо докласти максимум зусиль для дотримання карантинних заходів і таким чином попередити зростання кількості хворих. Відтак прошу керівників районів та профільних структур поставитись до ситуації з повною  відповідальністю. Адже від цього залежить як здоров’я наших жителів, так і в цілому економічна ситуація регіону, – наголосив Скічко.

На засіданні голова ОДА окреслив першочергові завдання, зокрема щодо невідкладних заходів контролю за дотриманням протиепідемічних заходів під час «жовтого» рівня небезпеки, готовності медзакладів, дотримання протиепідемічних заходів в освітніх закладах, інформування їх про алгоритм дій в умовах карантинних обмежень тощо.

 

За інформацією Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь