Відбулася 7 сесія Маньківської селищної ради

Дата: 18.03.2021 15:18
Кількість переглядів: 743

16 березня 2021 року відбулася чергова 7 сесія Маньківської селищної ради. На розгляд виносилось 111 питань, які попередньо були розглянуті та опрацьовані профільними постійними комісіями.

Фото без опису

Враховуючи висновки галузевої постійної комісії селищної ради, було внесені зміни до селищного бюджету на 2021 рік,  викликані необхідністю розподілу коштів субвенцій з обласного бюджету, з Іваньківської сільської територіальної громади, а також розподілу вільного залишку та перерозподілу бюджетних призначень.

З метою модернізації освіти територіальної громади, забезпечення якісного функціонування інфраструктури закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти депутатами ухвалено програму «Розвиток та функціонування системи освіти Маньківської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Фото без опису

З метою організації безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів, дітей та педагогічних працівників дошкільних і загальноосвітніх закладів  освіти у сільській місцевості, селищі до місця навчання, роботи і додому, на селищні, районні та обласні олімпіади, змагання, конкурси затверджено програму «Шкільний автобус».

Для формування навичок розв’язання складних (комплексних) практичних проблем, критичного мислення, комунікативної і соціальної компетентностей і математичної та природничої грамотності учнів затверджено програму розвитку природничо-математичної освіти  (STEM- освіти).

З ними присутніх ознайомив начальник відділу освіти, молоді та спорту Юрій Безверхий.

 

Далі було схвалено програми  “Призовна дільниця” та мобілізаційної підготовки місцевого значення.

Також депутати надали згоду на призначення начальника відділу з питань соціального захисту та достроково припинили повноваження старости села Дзензелівка, задовольнивши подану заяву Юрія Мороза.  

Після депутати внесли зміни до структури  апарату та виконавчих органів Маньківської селищної ради і  передали  КП Комунальник-М» майно селищної ради на праві господарського відання.

Як завжди, левова частка питань порядку денного сесії – земельні питання. Їхній розгляд відбувався емоційно, в палкій дискусії, адже їх справедливе, прозоре та відповідне до чинного законодавства затвердження – запорука успішного вирішення нагальних проблем жителів громади.

В блоці «різне» було розглянуто ряд важливих питань. Серед них –  встановлення пам?ятного знаку борцям за свободу і незалежність України, виділення коштів на збірку творів поета Маньківського краю Леоніда Слободяника, звернення жителів с. Поташ щодо забезпечення питною водою.

Депутати активно обговорилип питання, внесли свої зауваження і пропозиції, по кожному питанню було прийнято рішення.

Фото без опису

За інформацією Маньківської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь