Відсьогодні на Уманщині посилено карантинні обмеження

Дата: 25.03.2021 11:03
Кількість переглядів: 2670

24 березня відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький.

Фото без опису

На підставі рішень регіональної комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.03.2021 № 10, у зв’язку зі значним погіршенням епідеміологічної ситуації в районі та з метою недопущення подальшого поширення коронавірусу СOVID-19 вирішено:

1. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, місцевих підрозділів центральних органів виконавчої влади, міських, селищних, сільських територіальних громад, установ, підприємств та організацій району забезпечити виконання протиепідемічних вимог, визначених   постановою  Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами), особливу увагу звернути на заборону:

перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно (пп. 1) п.3 ПКМУ № 1236);

проведення релігійних заходів за участю більше однієї особи  на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі);

відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім’ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, не частіше ніж один раз на тиждень) установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають (перебувають) громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями.

2. Відповідно до  ст. 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, місцевих підрозділів центральних органів виконавчої влади, міських, селищних, сільських територіальних громад, установ, підприємств та організацій району забезпечити виконання рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.03.2021 № 10 щодо заборони:

проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, професійних тематичних та інших) заходів;

роботи ресторанів, кафе, барів, нічних закладів після 23.00 год.

3. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, рекомендувати керівникам місцевих підрозділів центральних органів виконавчої влади, міських, селищних, сільських територіальних громад, установ, підприємств та організацій району:

перевести прийом відвідувачів в онлайн режим;

активізувати роботу щодо забезпечення постійного контролю за дотриманням карантинних протиепідемічних заходів, у тому числі суб’єктами господарювання, на відповідних територіях.

4. Рекомендувати керівникам суб’єктів господарювання, які здійснюють пасажирські перевезення, збільшити кількість громадського транспорту для уникнення скупчення людей.

5. Уманському районному управлінню поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Уманському міськрайонному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області посилити контроль за дотриманням карантинних заходів.

Фото без опису

 

Комісія ТЕБ НС Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь