Олександр Скічко про те, чому поки не переходимо на правила життя червоної зони та подальші дії

Дата: 26.03.2021 10:23
Кількість переглядів: 760

Голова ОДА Олександр Скічко пояснив, чому Черкаська область поки що не переходить на правила життя червоної зони. Про це, зокрема, йшлося і на засіданні регіональної комісії  ТЕБ та НС.

Фото без опису

За його словами, основні показники, які визначають перехід до червоної зони, – завантаженість ліжкомісць (вона в нас близько 38% по області). І забезпеченість ліжок киснем. У нас він – 96 %.

“Це один із найвищих показників в Україні. У Черкасах, Смілі та Умані показник захворювання на ковід зараз перевищений. Тому хочу попросити всіх черкащан, а особливо мешканців цих міст, бути свідомими і дотримуватися карантинних заходів. Наближаються вихідні. Робота всіх ресторанів і нічних закладів має не порушувати карантинні вимоги. Приватні перевізники повинні працювати за тими ж правилами, що й громадський транспорт – перевозити не більше 50% пасажирів від кількості місць для сидіння. За цим стежитимуть керівники ОТГ, мери, патрульна й національна поліція. Протиепідемічні міри в цих сферах точно дадуть позитивний результат і в комплексі ми зможемо втримати епідемічну ситуацію в області та не потрапити до червоної зони. Наше завдання на найближчий час – ще більше наростити кількість ПЛР-тестувань. Вірус посилюється – ми маємо бути до цього готові! Уже сьогодні МОЗ інформує, що в Україні вже третій день поспіль — абсолютний рекорд смертності від коронавірусу за добу. Тому бережімо себе і не забуваймо про безпеку тих, із ким щодня контактуємо! – зауважив у відео на Telegram- каналі керманич області.

Нагадаємо, сьогодні відбулось позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами якого рекомендували не вводити Черкаську область в червону зону.  Остання встановлена на території Миколаївської області.

За інформацією Черкаської ОДА 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь