Карантин – не фікція: в області тривають перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів

Дата: 26.03.2021 14:26
Кількість переглядів: 1030

Щодень 30-40 фахівців обласного управління Держпродспоживслужби проводять перевірки за дотриманням карантинних обмежень на Черкащині. Долучають до роботи представників Національної поліції, органів місцевого самоврядування та журналістів. Лише з початку цього тижня провели 300 перевірок, у 40% з яких виявили порушення.

За цей час найбільше порушень реєструвалось у закладах громадського харчування – дві третини перевірених об’єктів (75%) та більш як у половині закладів продовольчої торгівлі (53,0%). Про те, як контролюють дотримання карантинних норм на Черкащині розповів начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Володимир Папач на традиційному брифінгу в ОДА під головуванням очільника області Олександра Скічка.

– Загалом з початку року Держпродспоживслужба області провела 5342 перевірки, порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у 17% випадків, – каже Володимир Папач. – Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі та ін. За результатами цих перевірок склали 257 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства. На сьогодні наклали 205 штрафів на загальну суму понад 61 тис. грн, застосували одну фінансову санкцію до суб’єкта господарювання на 3400 грн.

Він додав, що, згідно чинного законодавства, штрафи  за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм можуть сягати 34 тис. грн. (від 1 до 2 тис. неоподаткованих мінімумів доходів) для громадян  та 170 тис. (від 2 тис до 10 тис. неоподаткованих мінімумів) для посадових осіб. Штрафи накладаються за рішенням суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь