«Співпраця і взаєморозуміння – ключ до успішного розвитку Уманського регіону» - Ігор Миклащук

Дата: 15.04.2021 12:06
Кількість переглядів: 379

Для активізації соціально-економічного розвитку краю важливою є співпраця райдержадміністрації та громад. 14 квітня голова Уманської РДА Ігор Миклащук провів плідні зустрічі в Маньківській, Буцькій та Іваньківській ОТГ.

Фото без опису

В Маньківці спільно з головою громади Валерієм Івасюком розглянули широке коло питань: передача приміщення колишньої Маньківської РДА, створення служби у справах дітей, фінансування закладів первинної та вторинної медицини. Також йшлося про програми реконструкції водомережі смт Маньківка, центрального стадіону, співфінансування програми термореконструкції школи № 1.

Далі голова райдержадміністрації та сільський голова провели засідання робочої групи з питань функціонування медичної галузі за участі керівників первинної та вторинної ланки охорони здоров'я Юрія Кулика та Ігоря Наумця. Говорили про роботу закладів в умовах пандемії, використання державних коштів, виплату стимулюючих працівникам інфекційного відділення ЦРЛ, забезпечення безперебійної роботи енергогосподарства, будівництво рамки для подачі кисню до апаратів ШВЛ. Розглянули можливість передачі приміщення із «вторинки» на «первинку». Це дасть можливість пришвидшити процес заміни даху та зовнішніх робіт. Питання розглядатиметься на найближчій сесії.

Також учасники зустрічі відвідали гуртожиток сімейного типу, де потребує реконструкції система теплопостачання із будівництвом котельні на природному газові.   

Перебуваючи в Буцькій ОТГ, Ігор Миклащук спільно з головою громади Сергієм Залізняком здійснили аудит будівництва амбулаторії в селі Червоний Кут. Об'єкт зводиться в межах програми Президента України "Велике будівництво". Наразі готовність закладу – 85-90 %. Загалом якість виконання робіт задовільна.

Проте, виявлено і ряд слабких сторін при будівництві амбулаторії, на яких буде наголошено на нараді з підрядником. Зокрема, занепокоєння у голови Уманської РДА викликало виконання опоряджувальних та пуско-налагоджувальних робіт, а також благоустрій території. За дорученням Ігоря Миклащука буде здійснено перевірку відповідності проектно-кошторисної документації котельного господарства, системи водопостачання, водовідведення і грозозахисту.

В Іваньківській ОТГ зустрілися з головою громади Лесею Поліщук, з якою поспілкувалися про надання субвенції Маньківській територіальній громаді для функціонування центральної районної лікарні, а також про участь в регіональних програмах, в тому числі за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Під час візиту в Іваньки голова райдержадміністрації ознайомився із роботою Центру надання адміністративних послуг, благоустроєм населеного пункту, початком будівництва нового водогону, лінію електропередач для якого днями було введено в експлуатацію за сприяння народного депутата Сергія Нагорняка.

Підсумком зустрічі в Іваньківській громаді стала домовленість невдовзі провести День громади, на який запросити представників всіх ОТГ Уманського району.

Спілкуючись із головами територіальних громад, голова РДА Ігор Миклащук налаштовував їх на співпрацю, адже є в регіоні є спільні проблеми та спільні об’єкти, які надають послуги жителям всіх громад. Лише в такому взаєморозумінні, роботі виключно на інтереси людей можливий успішний розвиток нашого регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь