Територіальним громадам пропонують кошти на створення служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства

Дата: 23.04.2021 20:17
Кількість переглядів: 1507

Мінсоцполітики розпочинає прийом документів від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування для надання їм субвенції з державного бюджету відповідно до постанови Уряду від 21 квітня 2021 № 398 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».

Як зробити це правильно та ефективно і, власне, на які саме напрямки спрямовуються кошти, говорили 22 квітня на онлайн-нараді, яку провів голова Уманської  райдержадміністрації Ігор Миклащук, з представниками всіх 12 об’єднаних територіальних громад району.

Фото без опису

Згідно з проєктом постанови передбачено надання субвенції з місцевого бюджету для наступних видів спеціалізованих служб підтримки:

1. Притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

2. Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

3. Спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

До відома учасників доведено перелік документів, необхідних для подачі заявок на отримання субвенції. Термін підготовки документів після прийняття постанови – 30 днів. Пакет документів напряму направляється громадами на комісію в Міністерстві соціальної політики України, яка й буде приймати відповідне рішення.

Кошти субвенції будуть спрямовані на реконструкцію, ремонт приміщень для створення закладів для постраждалих осіб. Подальше утримання таких закладів має здійснюватись за рахунок місцевого бюджету.

При виникненні питань щодо реалізації субвенції та формування пакету документів представники громад можуть звертатися за номерами телефонів: (044) 289-43-21; (044) 289-70-61.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь