Відбулась чергова сесія Уманської районної ради

Дата: 03.06.2021 17:22
Кількість переглядів: 234

Сьогодні, 3 червня, відбулася чергова сесія Уманської районної ради, яку провів голова ради Віталі Олійник. Також участь в засіданні взяв голова райдержадміністрації Ігор Миклащук та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Фото без опису

Першим питанням було заслухано інформацію про роботу служби у справах дітей від її керівника Олени Камінської. Як було зазначено, станом на 01.05.2021 на первинному обліку служби перебуває 178 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2020 року усиновлено 4 дітей, а протягом 2021 – 1 дитина, ще одна справа щодо усиновлення перебуває на розгляді у суді. Сформована база потенційних кандидатів в усиновителі, яка налічує 1 подружню пару. З метою допомоги дітям, які втратили піклування біологічних батьків, захисту їх прав щодо проживання у сім'ї, в районі функціонує 4 дитячі будинки сімейного типу та 4 прийомні сім’ї, на вихованні в яких перебуває 41 дитина.

Також прозвітовано про роботу щодо соціально-правового захисту дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захист їх житлових та майнових прав, про профілактичні рейди, про проведення правової та профілактично-виховної роботи серед дітей. За результатами розгляду питання було рекомендовано головам Маньківської селищної ради та Баштечківської сільської ради відповідно до вимог статті 4 Закону України "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей" утворити на своїх територіях службу у справах дітей та забезпечити виконання на належному рівні функцій, покладених на службу у справах дітей щодо захисту законних прав та інтересів дітей. Лише в цих громадах поки що не створено таких важливих структур.

Далі було заслухано інформацію керівника Уманської місцевої прокуратури Дмитра Пархоменка про результати роботи на території Уманського району за 2020 рік. За цей період прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у 13532 кримінальних провадженнях. Загалом розслідувалося 13 532 провадження (23,2% від загальнообласного показника). Закінчено розслідування у 5 680 провадженнях (питома вага закінчених становить 41,9%, по області 21,6%). Закрито (з числа закінчених) 4 806 проваджень (84,6% від закінчених, по області 21,3%).

Фото без опису

Також на сесії депутати підтримали запропоновані зміни до рішень районної ради від 24.12.2020 №2-1/VІІІ «Про районний бюджет Уманського району на 2021 рік»; від 23.10.2020 №61-9/VІІ «Про безоплатну передачу майна зі спільної власності територіальних громад району до комунальної власності Бабанської селищної ради, Дмитрушківської, Ладижинської, Паланської сільських рад та Уманської міської ради».

Окрім того, затверджено районну програму з висвітлення діяльності органів влади та відзначення державних свят і пам’ятних дат на 2021-2025 роки, план роботи районної ради на друге півріччя 2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь