На Черкащині вперше в Україні масштабно відзначать День фермера

Дата: 09.06.2021 08:28
Кількість переглядів: 203

Сучасно, новітньо та драйвово. Всеукраїнський день фермера цьогоріч область проведе з розмахом. 16-18 червня на території черкаського аеропорту діятиме виставка-фестиваль «AGROSHOW Ukraine-2021», яка об’єднає представників галузі, владців та громаду, аби показати, що агросектор – це давно вже технологічне інноваційне середовище. Про цікавинки заходу розповіли організатори на брифінгу в ОДА.

Фото без опису

Всеукраїнський день фермера на державному рівні офіційно цього року відзначаю вперше. Ініціював його Президент України Володимир Зеленський торік. Область упродовж кількох днів об’єднає представників галузі та всіх цікавих з усіх куточків держави саме в Черкасах. Виставки, інтерактиви, перегони тракторів, виступи гуртів – ці та інші «родзинки» очікують на відвідувачів.

– Ми проводимо виставку вже вчетверте, але цього разу ми масштабувалися, зібрали набагато більшу кількість представників галузі, запланували не тільки експозиційну частину, а й фестивальну, аби було цікаво кожному, хто завітає до нас, – каже організаторка виставки Ірина Ващенко. – «AGROSHOW Ukraine-2021» – це зібрання фахівців галузі, де вони можуть налагодити ділові контакти, показати себе, подивитися на здобутки інших. Адже агросфера – це не про старе обладнання та методи роботи, це про новації, передові технології, молодих та активних підприємців.

Проведення такого заходу в Черкасах популяризує регіон в цілому, кажуть організатори. Надалі вони планують відкрити невеликий виставковий центр, який дозволить збирати фахівців галузі саме на Черкащині.

– Наша область – знаний в усій Україні агрорегіон, – каже заступник очільника Черкащини Роман Карманнік. – У нас працюють 1,4 тисячі фермерських господарств. Така кількість – одна з найбільших в державі. Тож не дивно, що нам є що показати. Але так само й повчитися у колег з інших регіонів, перейняти їхній досвід. Водночас AGROSHOW буде цікавий і не представникам галузі. Це більше родинне свято, аби кожен зміг побачити, якого рівня розвитку досягли наші фермери, а молодь надихнуло обирати роботу саме в агробізнесі.

Представлятимуть свою продукцію на виставці й ТОВ «Перший млин» та ТО «Укравіт Агро». Фахівці цих виробництв відзначили, що такі виставки сприяють розвитку галузі.

– Фермер – це лайфстайл, це про того, хто живе у сільській місцевості, любить займатися на землі, працювати та розвивати своє господарство відповідно до викликів сьогодення, – відзначає директор з економіки ТО «ОСК» та ТОВ «Перший млин» Ігор Новицький. – Це однодумці, ті, хто починали відроджувати агробізнес в Україні. Те, що зараз в агросфері так багато молоді, ще раз доводить, що фермерство – це класно, адже йдеться про передові технології, логістику, маркетинг, міжнародні відносини та багато іншого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь