29 червня – 115-річчя з дня народження Івана Черняховського

Дата: 29.06.2021 16:34
Кількість переглядів: 181

Заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький спільно з головою Бабанської селищної громади Леонідом Оратівським поклали квіти до погруддя генерала армії, двічі Героя Радянського Союзу Івана Даниловича Черняховського в селі Оксанина. 29 червня цього року виповнюється 115 років від дня народження нашого видатного земляка.

Фото без опису

Бойовий шлях Івана Черняховського проліг через найактивніші ділянки фронту Другої світової війни. З його іменем пов’язано визволення від нацистських загарбників багатьох міст і сіл України, Росії, Білорусі, країн Балтії.

60-а армія під командуванням Черняховського брала активну участь у Київській наступальній операції і визволенні від ворога столиці України, а також інших міст.

В квітні 1944 року тридцяти семирічному генералові доручили командувати 3-м Білоруським фронтом. Це було високе визнання його таланту. Влітку цього року війська фронту оточили і знищили центральне угруповання ворога із 30 дивізій і визволили столицю Білорусі Мінськ.

Життя чудового полководця, людини великої душевної сили і мужності обірвалося напередодні Перемоги: 18 лютого 1945 року в бою за місто Мельзак у Східній Прусії, де генерал Черняховський був смертельно поранений.

Історію творять мільйони, але тільки одиниці стають народними героями.  Вони  залишаються  нашими  сучасниками, продовжують жити не лише у підручниках, переказах і легендах, мистецьких творах та монументах, але й у нашому сьогоденному житті. Ось чому завжди, в усі часи, люди звертають погляди до тих, хто творив справді великі справи, уособлював собою країну та її народ. І саме такою людиною був Іван Данилович Черняховський.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь