Уманським районом проляг маршрут пробігу до Дня Незалежності України

Дата: 09.08.2021 10:57
Кількість переглядів: 2484

7 серпня на межі Вінницької та Черкаської областей делегація у складі першого заступника Уманської районної державної адміністрації Анатолія Риженка, голови Христинівської міської ради Миколи Наконечного, заступника голови з питань діяльності виконавчих органів Олега Бричука, представника Конгресу Українських Націоналістів Ярослава Балановського, громадського діяча Валерія Костюка, керівників структурних підрозділів та активістів Христинівської громади зустрічали марафонців незвичайного надмарафонського пробігу до Дня Незалежності.

30 липня троє спортсменів вирушили зі Львова у надмарафон.

Фінішує пробіг 24 серпня, у День Незалежності України, в місті Сєвєродонецьку.

26 днів через території  9-ти областей  України та 1 388 км  дистанції бігтимуть 3  спортсмени-марафонці, змінюючи один одного. 

Мета пробігу – популяризація оздоровчого бігу і здорового способу життя, утвердження ідеї державності та відзначення 30-річчя Незалежності України, залучення любителів бігу в кожному місті.

 Валерій Шажко, Ярослав Козак та Костянтин Билим долатимуть шлях уздовж всієї країни. Вони бігтимуть 1388 км від заходу до сходу, а всі охочі зможуть долучитися у своєму місті чи області. Один із бігунів, Костянтин Билим спеціально для марафону приїхав із Краматорська. Каже, побачив оголошення в соціальній мережі Facebook й вирішив долучитися.

"Є в мене мрія, щоб люди трошки були дружнішими між собою, – каже Констянтин Билим. – Українці мають почуватися вдома і на заході, і на сході України, бо ж вона у нас одна і єдина".

Протягом шляху до бігунів можуть долучатися всі охочі. Долати дистанцію марафону не обов’язково, для участі достатньо пробігти навіть кілька кілометрів. Так, житель села Вільшанка, що на Христинівщині, Олександр Богач вирішив долучитись і подолав 11 км разом із марафонцями.

"Саме такими спортивними акціями можна довести, що Україна – єдиний організм, – переконаний Ярослав Козак. – Адже й на сході, й у центрі чи на заході – ті самі цінності та герої. Тож, аби популяризувати це, а також здоровий спосіб життя, організований забіг через усю Україну".

До початку марафону бігуни урочисто отримали підписаний стяг єдності, який пронесуть до фінішу. Також усі охочі зможуть у будь-якому місці, де зустрінуть бігунів, залишити на прапорі добру звістку для Сходу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь