Уманщина відзначила День Державного Прапора України

Дата: 24.08.2021 09:49
Кількість переглядів: 1011

Фото без опису

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. Прапор України є одним із основних символів нашої держави. Його кольори відображають національні традиції, що ідентифікують нас як народ.

Український прапор – це символ пшениці в степах під блакиттю неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі. Він є оберегом, символом національної єдності, віри і свободи.

23 серпня на центральній площі міста Умань зібралися жителі та гості Уманщини, для яких День Державного Прапора не просто святковий день – це день національної духовної єдності усіх, хто з гордістю може назвати себе українцями, для кого національні барви уособлюють все, що робить нас справжніми патріотами своєї Батьківщини.

З Днем Державного Прапора України привітав присутніх  голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук. Він відмітив, що саме в цей день ми вшановуємо один із основних символів нашої держави – наші національні барви. Вони прийшли до нас із глибини віків, тисячоліть. Саме ці кольори, синій та жовтий, відбивалися іскрою, коли Ярослав Мудрий будував Софію Київську, під цими кольорами йшли в бій козаки Богдана Хмельницького, за ці кольори стояли Січові Стрільці, з цими кольорами нині боронять східні кордони наші воїни від російського агресора. Серце кожного українця завмирає при піднятті національного прапору. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі.

Ігор Миколайович передав присутнім віру у те, що тільки разом ми зможемо зробити прийдешнє рідної землі кращим та гідним. Він побажав усім родинного благополуччя та добра, миру та злагоди, здоров’я та щедрої долі.

Подяками від Уманської райдержадміністрації були нагороджені українські патріоти, учасники війни на сході країни, а також ті, хто має значні звитяги у розбудові Уманського району та України.

Також зі словами привітань звернулася до присутніх уманський міський голова Ірина Плетньова.

Військовослужбовці Збройних Сил України, старший солдат Вікторія Кравецька та старший солдат Сергій Сердюк, виконуючи почесну місію, підняли над центральною площею міста – площею Соборності державний прапор України.

Та яке ж свято без танцю. Чарівну хореографічну композицію подарували присутнім вихованці хореографічного колективу ”Крок вперед”, художнім керівником якого є Вікторїя Глобчак.

А потім працівники Уманської райдержадміністрації, Уманського міськвиконкому та небайдужі активісти розгорнули на площі найбільший в районі жовто-блакитний прапор – символ нашої держави. І здавалося, що це не просто стяг, а неначе душа українського народу затріпотіла на площі, охоплюючи серця присутніх гордістю за те, що ми українці. Ми маємо волю до перемоги, відвагу та мужність. Тому переможемо усіх ворогів на шляху до щасливого майбутнього. Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь