Уманщина відзначила 30-ту річницю Незалежності України

Дата: 24.08.2021 18:13
Кількість переглядів: 808

Фото без опису

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. Сьогодні саме така дата – 30 років Незалежності України. Для досягнення Незалежності ми пройшли десятиліття боротьби. Не одне покоління українців упродовж віків віддавали  своє життя і здоров’я, розум і здобутки, аби на світовому просторі сяяла зірка Незалежної України.

Стало хорошою традицією з нагоди великого свята проводити спільну ходу вулицями міста. Сьогодні, 24 серпня у 30-ти річний ювілей незалежної України вона розпочалася біля пам’ятного знаку загиблим бійцям АТО/ООС.

Цьогоріч колона була особливо велелюдною, адже у ній крокували представники районної та міської влади, громадські активісти і молодь.

Незрівнянним болем для кожного українця щемить у серці згадка про загиблих Героїв Небесної Сотні. Голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук та міський голова Ірина Плетньова, віддаючи шану полеглим, поклали квіти до дошки пошани з портретами загиблих учасників Революції Гідності.

Учасники святкової ходи національною хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України, схиляючи голови у безмовній скорботі.

Урочистий мітинг, присвячений 30-ій річниці Незалежності України розпочався покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Вітаючи присутніх із Днем Незалежності України голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук звернув увагу задуматися, чим є незалежність для кожного із нас. Це в першу чергу, за його словами, самим розпоряджатися своєю долею. Будувати щасливу і Незалежну державу. Відзначив, що наша Україна змінюється у кращу сторону і вже сьогодні ми можемо бачити ті позитивні зміни, які відбуваються тут на місці завдяки програмі Президента України “Велике будівництво” та реалізації реформ в сфері охорони здоров’я та освіти. Побажав усім присутнім мирного неба над головою, добробуту і благополуччя, миру та злагоди. З Днем відродження, Україно!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь