В закладах освіти розпочався новий навчальний рік

Дата: 01.09.2021 16:45
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

Перший дзвінок покликав сьогодні школярів та студентів за парти – 1 вересня традиційно в Україні розпочинається новий навчальний рік. Святковий захід до Дня знань відбувся і в Ладижинському ліцеї.

На подвір’ї закладу освіти зібралися учні, вчителі, батьки, почесні гості, серед яких – голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук, голова Ладижинської територіальної громади Сергій Цоколенко.

Голова РДА висловив вітання колективу ліцею та побажав усім міцного здоров'я, щоб не довелося знову переходити на дистанційне навчання:

- Кожен має отримувати повноцінне навчання, належні знання для успішного майбутнього, тому в закладі маємо створити безпечне та надійне освітнє середовище. Хай новий навчальний рік принесе вам нові досягнення і враження, а життя виставляє лише гарні оцінки!

Також Ігор Миклащук розповів, що райдержадміністрація не стоїть осторонь освітнього процесу. Зокрема, цього літа було вперше організовано військово-патріотичний табір, в якому більшість дітей були саме з Ладижинського ліцею. Надалі таке таборування буде відбуватися щорічно. А найближчим часом, до Дня вчителя, заплановано проведення освітнього форуму.

Приємний сюрприз для ліцею від голови РДА – подарунковий сертифікат у магазин канцтоварів.

Протягом свята діти декламували вірші та співали пісень. Після тривалих літніх канікул та дистанційного навчання вони метушливо спілкувалися, гомоніли і посміхалися, радіючи довгоочікуваній зустрічі.

Найбільше уваги на святі, традиційно, приділили «першачкам» та одинадцятикласникам. Цього року у випускному класі – 21 учень, рівно стільки ж дітей прийшло у 1 клас. Загалом в ліцеї навчається 314 дітей, частина з яких підвозяться з Городниці, Рижавки, Ропотухи, Фурманки, Шарина, Ятранівки, Текучі. 

В Ладижиці знаходиться головний корпус ліцею, структурні підрозділи розташовані в Рижавці, Ятранівці і Текучій. Загалом в цих закладах працює 70 педагогів і 59 технічних працівників.

Ладижинський ліцей має, чим похвалитися. За словами директора закладу Олександра Паламарчука, випускники минулого року гарно склали ЗНО, при цьому 3 учнів – на відмінно. Завдяки чому рейтинг школи піднявся з 217 місця в минулому році до  82 місця в нинішньому на Черкащині. Враховуючи, що заклад працював дистанційно та не має поглибленого вивчення предметів, це свідчить про те, що вчителі дають гарні знання.

У звичайному режимі навчання розпочалося в усіх освітніх закладах району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь