При Уманській РДА створено Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України

Дата: 10.09.2021 14:30
Кількість переглядів: 546

Віддаючи належну шану учасникам бойових дій за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Уманська районна державна адміністрація велику увагу приділяє їх підтримці. Раніше – через районні програми, в межах районного бюджет, нині – координуючи соціальну роботу в територіальних громадах.

З цією метою вперше при Уманській райдержадміністрації створено Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України. Цими днями відбулося його перше засідання. Відкриваючи його, голова райдержадміністрації Ігор Миклащук зазначив, що це буде  консультативно-дорадчим органом, мета якого – підтримка забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників України. В раду увійшли представники громадських організацій ветеранів АТО/ООС, а також профільних установ та організацій.

На розгляд ради було винесено два питання:

1. Щодо діючих програм соціального захисту учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС на території громади;

2. Щодо внесення змін до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців - добровольців на 2018-2022 роки.

Щодо цих питань доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Риженко. Особливу увагу звернули на програму  медичного  забезпечення та психологічної реабілітації учасників бойових дій.

Після розгляду та обговорення питань порядку денного було прийнято ряд відповідних рішень. В числі яких:

- забезпечити в повному обсязі виконання заходів, передбачених місцевими програмами щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС на території громади;

- міським, селищним та сільським радам, у яких відсутні програми щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, розробити та затвердити такі програми;

- управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації підготувати та подати проект змін до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців - добровольців на 2018-2022 роки.

На завершення голова Уманської райдержадміністрації запевнив, що кожне питання буде на контролі райдержадміністрації. Він акцентував увагу на об’єднанні зусиль органів виконавчої влади, представників територіальних громад, громадських організацій у вирішенні соціальних питань учасників бойових дій, родин загиблих та запропонував виробити єдиний підхід для громад в плані соціального захисту для тих, хто захищав і захищає Україну,  сім’ям загиблих  Героїв.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь