Семінари для сільськогосподарських товаровиробників

Дата: 13.09.2021 18:59
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

Аграрний сектор є важливою стратегічною галуззю української національної економіки, яка забезпечує продовольчу безпеку нашої країни. Окрім стабільного забезпечення населення країни якісним, безпечним, доступним продовольством, аграрний сектор України є ланкою, що з одного боку може стати локомотивом розвитку національної економіки та її ефективної інтеграції в світовий економічний простір, а з іншого – зростання доходів, задіяного в аграрній економіці сільського населення, що складає понад третину всього населення країни.

В умовах запровадження ринку землі, який почав діяти з 1 липня 2021 року у сільгосптоваровиробників, власників земель сільськогосподарського призначення та керівництва територіальних громад виникає багато питань щодо правил гри у нових умовах. Зважаючи на важливість питання розпорядження землями сільськогосподарського призначення для їх власників, землекористувачів та наповнення бюджетів територіальних громад Уманською райдержадміністрацією разом із Всеукраїнською Аграрною Радою з 8 по 10 вересня 2021 року у Христинівській, Монастирищанській, Жашківській, Маньківській та Уманській територіальних громадах були проведені семінари на тему ринку землі.

Семінари проводили начальник відділу агропромислового розвитку, екології та взаємодії з органами місцевого самоврядування Валентина Мовчанюк, заступник голови громадської спілки “Всеукраїнська Аграрна Рада” (ВАР) Олександр Сліпченко та фаховий юрист із земельних питань, керуючий партнер та керівник податкової політики юридичної компанії ТОВ “Юридична фірма “Мартинів” Андріана Мартинів.

Семінар відвідали аграрії району та керівництво і спеціалісти територіальних громад. Учасники заходів отримали відповіді на питання державної підтримки агросектора у 2021 році, обмеження та умови набуття сільськогосподарської землі громадянами, про істотні умови, необхідні документи та податкові наслідки купівлі-продажу землі, про особливості процедури продажу землі із переважним правом та угоду про передачу переважного права та інші. Аграрії брали активну участь у дискусії. Багато було питань щодо постійного користування та викупу землі на праві постійного користування, вилучення землі та передачі земель в громади.

За ініціативи голови Черкаської ОДА Олександра Скічка проведення таких семінарів заплановано в інших районах області.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь