Звернення голови Уманської РДА Ігоря Миклащука з приводу погіршення епідеміологічної ситуації

Дата: 14.09.2021 13:04
Кількість переглядів: 297

Фото без описуНовий навчальний рік в закладах освіти Уманського району розпочався у звичайному режимі. Це стало великою радістю для учнів, які з нетерпінням чекали свята Першого Дзвоника та повернення до навчальних класів.

З досвіду попереднього 2020/2021 навчального року, впевнено можемо сказати, що якість і ефективність навчання у звичному форматі набагато вища, ніж дистанційне навчання. У школярів знижується мотивація до навчання, якість засвоєних знань зменшується. Особливо складним є дистанційне навчання для учнів початкової школи. Крім того, погіршується психологічне здоров’я не лише учнів, а й учителів у зв’язку з адаптацією до нових умов роботи учителя-учня онлайн і недостатньо якісне їх технічне забезпечення.

На жаль, зараз справджуються прогнози епідеміологів щодо підвищення кількості захворюваності на COVID-19 в осінньо-зимовий період. Таку тенденцію, власне, мають й інші респіраторні вірусні інфекції.  

13 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 1236, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації.

Враховуючи досвід протидії коронавірусній інфекції провідних країн світу, таких як США та країни Європейського Союзу, яким слідує Україна, буде посилено вимоги щодо необхідності вакцинування населення для вироблення колективного імунітету. Так, ухвалені зміни передбачають не посилення, а навпаки – помяшення карантинних норм, але для вакцинованих осіб!

Передбачається, що COVID-сертифікат тепер матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс.

Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату.

Так само раніше у жовтій зоні мали закривати школи, якщо там двома дозами не вакциновані хоча б 80% вчителів, то тепер йдеться лише про одне щеплення. Тобто у жовтій зоні школи працюватимуть за наявності не менше як 80% вчителів з "жовтими" чи "зеленими" ковід-сертифікатами.

У разі введення червоної зони, заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають "зелений" ковід-сертифікат, якщо всі вакциновані двома дозами.

При цьому, дистанційне навчання не передбачається. Тобто, вакцинація вчителів зараз – основне завдання!

Для уникнення соціальної напруги закликаю бути відповідальними! Сьогодні учні, їх батьки, працівники освіти та охорони здоров’я мають співпрацювати для покращення умов освітнього процесу та забезпечити підростаюче покоління якісною освітою.

Наголошую, що саме вакцинація є найважливішим інструментом в боротьбі з пандемією! Наразі маємо достатню кількість вакцин всіх виробників і можна вибирати будь-яку, чого немає у більшості країн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь