Вакцинація – єдиний метод захисту від коронавірусу

Дата: 22.09.2021 13:41
Кількість переглядів: 352

Вакцинація – це єдиний метод захисту від коронавірусу, який не дозволяє поширювати інфекцію та запобігає втраті людських життів. На цьому наголошував голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук на нараді з головами територіальних громад та керівниками центрів первинної медико-санітарної допомоги у режимі онлайн-конференції, яка відбулася 21 вересня.

Він зазначив, що останніми тижнями стрімко погіршилась ситуація із захворюваннями на Covid-19 в Україні та, зокрема в Уманському районі, що є наслідком надмірної безпечності та нехтування населенням санітарно-епідемічними правилами.

Наразі не існує специфічного лікування проти коронавірусної хвороби Covid-19, тому для того, щоб зберегти своє здоров’я потрібно мінімізувати ризик або навіть унеможливити ймовірність інфікування. Це стає можливим завдяки виробленню колективного імунітету – явища, за якого більшість населення набуває імунітет від певного інфекційного захворювання і, відповідно, стає нечутливим до поширення його збудника. Всесвітня організація охорони здоров’я  визначає два шляхи формування колективного імунітету: 1) люди масово хворіють і виробляють природний імунітет; 2) люди масово вакцинуються. 

  Очільник району підвів підсумки проведеної кампанії з вакцинування працівників закладів освіти у розрізі територіальних громад, відмітив недоліки та визначив ряд заходів для покращення роботи по  вакцинуванню населення.

За оперативною інформацією у Христинівській територіальній громаді вакциновано 49,7 % жителів – це найбільше по Уманському району. У Жашківській територіальній громаді вакциновано 36,1% жителів, у Ладижинській – 34,5%, Монастирищенській – 33%, Іваньківській – 32,5%. Найменша кількість вакцинованих жителів у Бабанській територіальній громаді – 23,2%.

  Ігор Миклащук також зазначив, що станом на 21.09.2021 у стаціонарному відділенні КНП “Уманська центральна міська лікарня”, яка визначена для лікування хворих на COVID-19, госпіталізовано 45 осіб. Абсолютна більшість із них – невакциновані.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь