На Монастирищині відбувся Всеукраїнський форум «Виховання патріотизму дітей та молоді на героїчних традиціях українського козацтва»

Дата: 27.09.2021 08:53
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

24 вересня, в місті Монастирище відбувся Всеукраїнський форум «Виховання патріотизму дітей та молоді на героїчних традиціях українського козацтва», на який завітали провідні науковці, керівники й методисти навчальних закладів, заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організатори закладів освіти, представники закладів позашкільної освіти, учителі, які є керівниками та організаторами гри в «Сокіл» («Джура»), представники громадських організацій та об’єднань, які займаються національно-патріотичним вихованням з Київщини та міста Київ, Черкащини, Вінничини, Львівщини й Хмельниччини.

Відкрив захід народний аматорський чоловічий ансамбль «Монастирищенські козаки», який і привітав гостей на Монастирищенській землі. Опісля працівники краєзнавчого музею провели відеоекскурс туристичним маршрутом «Монастирищина – земля козацька».

З вітальним словом до присутніх звернулися заступник міського голови Зоряна Заворотна, начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Завертана, голова ГО «Берегині Монастирищини» Валентина Говрас, голова ГО «Монастирищенський козацький полк ім. Івана Богуна» Павло Бондаренко.

Інструктор-методист з фізичної культури і спорту КП «Спортивний комплекс» та співзасновник ГО «Монастирищенський вишкільний центр «Гарт» Михайло Панченко розповідаючи про військово-патріотичне виховання монастирищенської молоді, зупинився на важливості вивчення дітьми «Декалогу української дитини». Адже саме Декалог формуватиме у підростаючого покоління спільне трепетне ставлення до своєї рідної Неньки-України та змалечку прищеплюватиме любов та бажання відповідальному служінню Батьківщині.

Під час форуму своїм досвідом з присутніми ділилися: Лариса Лелюх, начальник управління з виховної діяльності Університету «Україна»; Юрій Мельничук, директор Науково-освітнього центру патріотичного виховання молоді Університету «Україна»; Юрій Руденко, доктор педагогічних наук, професор НПУ ім. М. П. Драгоманова, академік АН ВО України; Ірина Ліщенко, вихователь-методист ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу «Намистинка» м. Вишневе (Київська обл.); Світлана Коваленко, заступник директора Спеціалізованої загальноосвітньої школи №305 м. Києва; Михайло Орлюк, старійшина Українського козацтва; Володимир Хоменко, керівник Артстудії авторської пісні «ЮніVersity» Університету «Україна»; Віктор Малишев, директор Інженерно-технологічного інституту Університету «Україна» доктор технічних наук, професор; Василь Кураш, директор Вікнинської гімназії Катеринопільської селищної ради; Володимир Шевчук, президент козацького хортингу України; Людмила Васюк, виконавчий директор козацького хортингу України.

Учасники заходу на семінарі-практикумі «Національно-патріотичне виховання учнів засобами козацької педагогіки та краєзнавчої роботи» обговорювали актуальні питання щодо розвитку військово-патріотичного виховання дітей та молоді.

Опісля делегація відвідала Цибулівський ЗЗСО І-ІІІ ст. Там на гостей чекала презентація досвіду роботи закладу з військово-патріотичного виховання, а також екскурсія в історико-краєзнавчу та народознавчу музейні кімнати й майстер-клас з військово-патріотичного виховання. Присутні були приємно здивовані від побаченого та почутого й відзначили, що заклад рухається в правильному напрямку.

Всеукраїнський форум «Виховання патріотизму дітей та молоді на героїчних традиціях українського козацтва» проводився в рамках реалізації Проекту «Козацька слобода», який націлений на створення на Монастирищині потужної матеріально-технічної бази для здійснення програми «Національно-патріотичного виховання учнів, засобами козацької педагогіки та краєзнавчої роботи».

Захід організований головою ГО «Берегині Монастирищини» Валентиною Говрас за підтримки Монастирищенської міської ради. Партнерами форуму виступили: Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»; Інститут добросусідства; Управління освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради; Монастирищенський центр культури та дозвілля; Монастирищенський краєзнавчий музей. Модератором форуму виступила Наталія Горинь.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь