Вакцинація – це спільна відповідальність влади та медицини перед здоров’ям населення, – Ігор Миклащук

Дата: 30.09.2021 16:52
Кількість переглядів: 348

На необхідності активізації у територіальних громадах інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо проведення вакцинації населення від COVID-19 та посилення відповідальності сімейних лікарів акцентував увагу голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук. 29 вересня, в рамках робочого візиту до Христинівської та Монастирищенської громад, він зустрівся з керівниками закладів первинної медико-санітарної допомоги та представниками територіальних громад, аби обговорити проблемні питання ведення вакцинальної кампанії та спільно напрацювати шляхи їх вирішення.

Голова РДА зазначив, що з кожним днем зростає кількість хворих. Темпи вакцинації по району, на жаль, мають недостатній показник задля створення колективного імунітету. Це знову буде загрожувати посиленням карантинних заходів та локдаунами, що призводять до економічного спаду і проблем для населення.

Окремо Ігор Миклащук звернувся до медичних працівників, наголосивши, що саме вони є прикладом для жителів міст і сіл, а також зобов’язані вживати заходів зі збереження життя та здоров’я населення. Через велику кількість неправдивої інформації про можливі наслідки від застосування вакцин багато українців сумніваються в необхідності щеплення від коронавірусу.

«Сподіваюсь, ми всі розуміємо, що вакцинація – це захист та добробут нашого населення, а сімейні лікарі – ті, хто несе людям захист від COVID-19. Тому прошу боротися з фейками і дезіформацією, інакше скоро доведеться знову створювати додаткові місця в медичних закладах через збільшення кількості хворих. Вакцинація – це спільна відповідальність влади та медицини перед здоров’ям нашого населення», – зазначив голова райдержадміністрації Ігор Миклащук.

Окрім того, голова РДА зосередив увагу керівників закладів охорони здоров’я на посиленні готовності до прогнозованого чергового піку захворюваності на COVID-19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь