Соціальна підтримка учасників бойових дій – гостра потреба сьогодення

Дата: 01.10.2021 09:53
Кількість переглядів: 597

Необхідність розв’язання проблем соціальної реабілітації та підтримки учасників бойових дій нині є одним з найбільш значущих питань сьогодення. Соціальна реабілітація направлена на збереження або відновлення психоемоційного стану учасників бойових дій, досягнення соціально-психологічного благополуччя, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій та саморуйнівної поведінки. Про це говорив голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук на зустрічі представників громадської організації “Родинне коло загиблих героїв” з Дніпропетровщини, уманських активістів та представників територіальних громад Уманського району.

На зустрічі також були присутні директор благодійного фонду “За повернення до загальнолюдських цінностей” Наталія Толстова та завідувач сектору програм соціального захисту учасників бойових дій Київської міської державної адміністрації Зоряна Кузьміна.

Наталія Толстова акцентувала увагу на діяльності фонду та реабілітаційному проекті “Повернення додому з війни”. Особливість проекту полягає в тому, що у ньому реалізується міжнародна практика реабілітації учасників бойових дій, якій уже більше 30 років. Програми реабілітації дозволяють людині одужати зсередини, лише за 5 днів змінити своє внутрішнє середовище та погляд на життя.

Голова громадської організації “Родинне коло загиблих героїв” Сергій Никонов охарактеризував основні напрямки роботи організації, зокрема взаємодопомогу між членами родин загиблих, надання пропозицій щодо вдосконалення законодавства для родин загиблих, виховання підростаючого покоління, надання юридичної, медичної та гуманітарної допомоги членам сімей загиблих, проведення заходів щодо увічнення пам’яті про загиблих захисників та захисниць України з широким залученням державних органів, громадськості, засобів масової інформації, волонтерську діяльність та інші.

Гостя з Києва Зоряна Кузьміна має тісні родині зв’язки з Черкащиною:  її батько родом із Монастирищини, а чоловік, який загинув у 2014 році, виріс  на Христинівщині. Вона поділилася досвідом комунікації з різними секторами та міністерствами і розказала про реалізацію програм соціального захисту сімей загиблих та учасників бойових дій у Київській міській державній адміністрації. 

Резюмуючи майже двогодинну дискусію, Ігор Миклащук подякував усім спікерам за корисну інформацію та голові Громадської ради при Уманській РДА Ірині Рижак в допомозі організації заходу. Голова РДА також підкреслив, що реалізація проєктів соціальної реабілітації і підтримки учасників бойових дій є надзвичайно важливою справою, а за результатами зустрічі будуть підготовлені методичні рекомендації об’єднаним територіальним громадам щодо розробки типових програм соціального захисту учасників бойових дій російсько-української війни та національно-патріотичного виховання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь