Наслідуючи велич і славу героїв минувшини та сьогодення

Дата: 10.10.2021 22:23
Кількість переглядів: 381

Фото без опису

Примножуючи козацькі традиції минувшини, у місті Монастирище уже традиційним стало проведення змагання з військово-прикладних видів спорту серед учнівської молоді на “Кубок Івана Богуна”, приурочене до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва. З ініціативи голови Уманського районної державної адміністрації Ігоря Миклащука у цьому році змагання отримали статус районних.

9 жовтня на стадіоні “Авангард” у місті Монастирище в спортивному герці зустрілися 8 команд: села Іваньки (Іваньківської ТГ), села Дмитрушки (Дмитрушківської ТГ), міста Жашків (Жашківської ТГ), села Ладижинка (Ладижинської ТГ), села Молодецьке (Маньківської ТГ), міста Монастирище (ОЗЗСО І-ІІІ ст. “Ліцей “Ерудит”), а також сіл Коритня та Копіювата (Монастирищенської ТГ).

Відкрив змагання голова Уманської РДА Ігор Миклащук. Він привітав учасників з Днем захисників та захисниць України, Днем українського козацтва і Днем Покрови Пресвятої Богородиці та побажав учасникам змагань  примножувати велич і славу Івана Богуна, Максима Залізняка, Івана Гонти та героїв АТО/ООС, які відстоювали незалежність України в боях з російським агресором. «Для того, щоб захищати свою країну, потрібно бути сильним духом та тілом, бути справжнім козаком. Ті, хто прийшов показати свою спортивну доблесть, є достойними нащадками Героїв сьогодення та минувшини”, – відмітив Ігор Миклащук.

Відзначаючи вагомий внесок у національно-патріотичне виховання молодого покоління регіону, фізичний гарт школярів та з нагоди Дня захисників та захисниць України Ігор Миклащук вручив Подяки голови Уманської райдержадміністрації головним організаторам змагання, засновникам ГО “Монастирищенський вишкільний центр “Гарт” Валерію Мельничуку та Михайлу Панченку.

Також до учасників змагання звернулися заступник міського голови Монастирищенської територіальної громади Зоряна Заворотна, полковник Національної гвардії України, командир 1-го батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Віктор Толочко.

Серед почесних гостей змагання також були Герої сучасності – учасники АТО/ООС, які зі зброєю в руках відстоювали незалежність України, та волонтери.

Змагання проходили під гаслом “Гартуйся та перемагай”. Школярі змагалися у подоланні смуги перешкод, розбиранні та збиранні на швидкість автомата АКС-74, стрільбі з пневматичної гвинтівки, підтягуванні на перекладені, метанні гранати на дальність та медичній долікарській допомозі. Командний дух та завзяття продемонстрували учасники змагань на естафеті з перетягуванні линви.

Козацькими піснями присутніх вітав народний аматорський чоловічий ансамбль “Монастирищенські козаки” (керівник Максим Мулик).

До глибини душі пронизували присутніх народжені на полі бою пісні гурту “АТО-резерв” з міста Жашків та поета і виконавця Романа Шевченка, пісні ветерана АТО, письменника та виконавця Сергія Кононенка, вірші добровольця ДУК “Правий сектор” Андрія Лисенка та професора кафедри соціальних і правових дисциплін УДПУ імені Павла Тичини, секретаря Спілки слов’янських письменників України Анатолія Карасевича.

У командному заліку ІІІ місце посіла команда села Коритня Монастирищенської територіальної громади, ІІ місце – команда села Іваньки Іваньківської територіальної громади, а почесне І місце зайняла команда міста Монастирище (ОЗЗСО І-ІІІ ст. “Ліцей “Ерудит”). Команди-переможці були відзначені кубками, грамотами та грошовими подарунками від Монастирищенського міського голови Олександра Тищенка.

На завершення дійства в піднесеній святковій атмосфері учасники змагання були посвячені в козаки та козачки, а потім мали змогу скуштувати смачної козацької каші, яку приготували майстрині місцевого коледжу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь