Представники посольства Швеції в Ладижинській сільській громаді

Дата: 25.10.2021 10:28
Кількість переглядів: 299

Фото без опису

18 жовтня в Ладижинській сільській раді, в рамках Програми U-LEAD з Європою, з якою наша громада співпрацює з 2019 року, відбулася зустріч з представниками посольства Швеції та Шведського агентства міжнародного співробітництва з питань співпраці щодо створення Центрів надання адміністративних послуг, за участю сільського голови Сергія Цоколенка,  заступника сільського голови Миколи Власюка, начальника відділу Центр надання адміністративних послуг Наталії Добровольської, програмного директора U-LEAD з Європою Сусанни Делланс, програмного менеджера U-LEAD з Європою (Sida) Софі Фюрк, керівника відділу співпраці з питань реформ посольства Швеції в Україні Сесілії Круун та аналітика посольства Швеції в Україні Елін Карльсон.

На зустрічі обговорювалися питання змін у сфері адміністративних послуг, впровадження сучасних форм надання послуг та забезпечення організації отримання найбільш та поширених адміністративних послуг усіма жителями громади у найкоротші терміни.

У підсумку сторони висловили взаємне бажання та готовність і надалі співпрацювати та розвивати відносини між країнами.

Ми впевнені, що ця зустріч стане продовженням тривалої та плідної співпраці в наступних міжнародних проєктах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Нагадаємо що, Ладижинська сільська громада перша сільська громада в Уманському районі, яка створила свій сучасний Центр надання адміністративних послуг (скорочено ЦНАП) з віддаленими робочими місцями у 7 населених пунктах громади.

Це стало можливим завдяки тому, що Ладижинська СТГ стала учасницею міжнародної Програми «U-LEAD з Європою», яка фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Завдяки цьому було отримано:

 «Інституційну допомогу», що передбачала навчання працівників ЦНАПу, підвищення їх кваліфікації; консультування та інша допомога щодо дотримання належного порядку утворення Центру надання адміністративних послуг;

    1. підготовка якісних нормативних документів щодо статусу ЦНАП та організації його діяльності;
    2. допомогу у підписанні договорів про співпрацю з суб’єктами надання послуг та використання механізмів інтеграції послуг у ЦНАП;
    3. організація відкриття віддалених місць для роботи адміністраторів (далі – ВРМ); навчання персоналу, підвищення його кваліфікації, включаючи ділову етику та гендерний аспект.
    4. допомога в ефективному формуванні структури та штату ЦНАП;

 «Матеріальну допомогу», що передбачала забезпечення меблями, комп’ютерною технікою, вивісками, інформаційними зонами, дитячими куточками, як в центральному офісі ЦНАП, так і у всіх віддалених робочих місцях. Сума матеріальної допомоги складає близько 800 тис.грн.

Саме початок співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою» в напрямку створення Центру надання адміністративних послуг і дало змогу отримувати допомогу від цієї Програми й в інших сферах.

ЩО ТАКЕ ЦНАП і для чого він потрібен?

ЦНАП - це спеціально обладнане місце, де кожен громадянин може отримати необхідні адміністративні послуги швидко, зручно і якісно, в одному місці у та комфортних умовах. Ми максимально працюємо над тим, щоб у кожному населеному пункті громади, громадяни при зверненні у ЦНАП могли подати документи на отримання послуги без відвідування с. Ладижинка. Принцип організації ЦНАП – не кабінетна система, відкритий простір, доступність, особливо для літніх людей, осіб з інвалідністю, осіб з дітьми.

Робота над створення Центру надання адміністративних послуг та заведення  в сільську раду адміністративних послуг, збільшення їх кількості розпочалась ще у 2019 році. Коли ми розпочинали – це було, по-перше, велике бажання наблизити послуги максимально до людей, а по-друге, залучити грантові кошти на розвиток громади. Зараз створення ЦНАП в  кожній громаді – це є вимога закону. І тепер громади його створюють самостійно, повністю власним коштом.

В 2019 році Ладижинською сільською радою було подано лист-клопотання для участі у 3 раунді Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою». В результаті візиту спеціалістів Програми в селі Ладижинка було підписано Технічне завдання для створення ЦНАП у рамках впровадження Програми «U-LEAD з Європою», а згодом Угоду про партнерство.

Визначальною умовою для поставок Програмою матеріальних цінностей, а саме: меблів, комп’ютерної техніки, було належне приміщення для ЦНАПу, тому за кошти сільської ради було відремонтовано:

1. Приміщення ЦНАП, яке відповідає всім вимогам Програми – відкритий простір, некабінетне, безбар’єрне приміщення, пристосоване для людей з особливими потребами, на що було витрачено з сільського бюджету біля – 200 тис. грн.

2. Також коштом сільської ради було обладнано туалет для відвідувачів, забезпечено доступ до приміщення осіб з інвалідністю, на що було потрачено 250 тис.грн.

3. Проведено ремонт в зоні очікування для відвідувачів ЦНАП, архів;

4.Зроблено ремонтні роботи входу в приміщення, встановлений пандус, який відповідає вимогам Державним будівельним нормам

Під час підготовчих робіт представники Програми  U-LEAD з Європою дуже прискіпливо перевіряли виконання технічного завдання, кожний його пункт, кожний кабінет вимірювався до сантиметра.

Перевіряли навіть, чи в тому місці прокладений кабель, розміщена розетка відповідно до вимог. Відкриттю ЦНАПу передувала кропітка командна робота, адже для того, щоб залучити додаткові кошти в громаду було потрібно чітко дотримуватись виконання Технічного завдання, адже їх виконання постійно моніторилися  та фото фіксувалися координаторами «Програми U-LEAD з Європою».

Станом на сьогодні Центром надання адміністративних послуг  надається більше 200 послуг, основні з них:

  • Реєстрація  актів  цивільного стану: шлюб, народження, смерть.
  • Засвідчення документів (нотаріальні дії), тобто дії,  що  прирівнюються  до  нотаріальних,  які мають право надавати ОМС.
  • Паспортні послуги - внесення до паспорта громадянина України відомостей про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць, а також вклеювання фотокартки в паспорти при досягненні 25-ти та 45-ти років.
  • Реєстрація місця проживання. Ми підключенні до реєстру територіальної громади тобто електронної бази, яка  об’єднаний з такими самими реєстрами по всій Україні. Тобто особа може навіть здійснити реєстрацію або зняття з місця проживання онлайн.
  • Приймаються документи на надання адміністративних послуг по архітектуро-будівельній діяльності, у сфері благоустрою, житлового фонду.
  • Також приймаються документи на оформлення субсидій та державних допомог -  в паперовому вигляді у всіх населених пунктах громади, які потім перенаправляються в Управління праці та соціального захисту населення через електронний програмний комплекс «Соціальна громада»
  • Реєстрація нерухомого майна, в Ладижинській сільській раді працює державний реєстратор, який також підключений до реєстру ДЗК і видає витяги з державного земельного кадастру і всі кошти за надані послуги  надходять до місцевого бюджету.
  • Ладижинська сільська рада підписала Угоду про співпрацю з Управлінням Держгеокадастру в Черкаській області, послуги які станом на сьогодні мають найбільший попит - витяги про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки та видачі відомостей з Державного земельного кадастру, які можна також замовити онлайн, а результати забрати в Центрі надання адміністративних послуг.
  • Підписана Угода про співробітництво з виконавчим комітетом Уманської міської ради про співпрацю в напрямку надання адміністративних послуг з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, станом на сьогодні налагоджується механізм співробітництва.
  • У ЦНАП забезпечено 1 робоче місце для залучених спеціалістів, станом на сьогодні 1 раз в місяць приїжджає спеціаліст Пенсійного Фонду України та Центру з надання безоплатної правової допомоги, які проводять виїзні прийоми громадян згідно з графіком. Плануємо і надалі залучати інших суб’єктів надання послуг.
  • Приймаються заяви по земельних питаннях місцевого значення, що вирішуються сільською радою та її виконавчими органами, видаються різноманітні довідки, зокрема архівні.
  • У ЦНАП Ладижинської сільської ради облаштоване одне місце для самообслуговування з підключеним інтернетом, яким може скористатися кожен житель громади.

В населених пунктах де немає віддаленого робочого місця Центру надання адміністративних послуг прийомом документів займаються діловоди та старости, які перенаправляють їх в ЦНАП на опрацювання.

Наше головне завдання - якісні та доступні адміністративні послуги для кожного жителя громади.

Фото без опису

За інформацією Ладижинської ТГ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь