Уманський район – у «червоній» зоні з 12 листопада

Дата: 11.11.2021 15:53
Кількість переглядів: 381

У зв’язку з перевищенням індикаторів визначення рівнів епідемічної небезпеки, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.02.2021 № 104, Черкаська область із 12 листопада 2021 року переходить до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Таке рішення було прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Враховуючи це, сьогодні голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук провів засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. До засідання в онлайн-режимі долучилися територіальні громади Уманського району.

На засіданні було заслухано інформацію про стан поширення  коронавірусної хвороби Covid-19 та рівень вакцинації населення. Зараз в Уманській міській лікарні та Уманській районній лікарні, які приймають коронавірусних хворих, госпіталізовано 230 осіб. За останню добу поступило 13 осіб, водночас 5 хворих померли.

Також зазначено, що наразі вакциновано 117 тисяч 106 осіб дорослого населення району – це 56,2 %. Із 7207 працівників закладів освіти щеплено 6784 особи. Із 283 освітніх закладів 88 щеплено стовідсотково, 167 – понад 80 %.

За інформацією завідувача Уманського лабораторного відділення ДУ «Черкаський лабораторний центр МОЗУ» Івана Гейка, понад 97 % захворілих на Covid-19 – не вакциновані особи.

Голова райдержадміністрації Ігор Миклащук закликав керівників територіальних громад провести більш активну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинуватися від Covid-19.

Червоний рівень передбачає впровадження ряду обмежень. Зокрема, забороняється:

робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;

робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

!!! Важливо, що вказані обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат. 

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.

Крім того, з 21 жовтня набули чинності нові правила перевезення пасажирів між областями. Для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті потрібно використовувати документ про щеплення проти COVID-19 або негативний результат тестування на COVID-19.

Місцева влада також має проконтролювати виконання наказу Міністерства охорони здоров’я України від 04.10.2021 № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням».

Рішення щодо скасування червоного рівня ухвалюється Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі досягнення регіоном показників, які не відповідають вказаному рівню.

Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь