БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ – нова суспільна норма

Дата: 11.11.2021 16:55
Кількість переглядів: 614

Фото без опису

Проблема справедливості в суспільстві є складною, неоднозначною та актуальною. Напевне, кожен із нас хоча б раз у житті відчував нерівність: соціальну, гендерну, вікову. Мав неоднакові можливості доступу до матеріальних благ.

Безбар’єрність – це забезпечення рівних прав та можливостей для всіх людей, зокрема й тих, хто відчуває на собі тиск, обмеження та дискримінацію.

На виконання указу Президента України Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

«Безбар’єрність стає новою суспільною нормою. Зміни, які ініційовані на Раді безбар’єрності, стосуються не лише людей, котрі змушені стикатися з різними бар’єрами у своєму житті. Ці зміни насамперед про те, якою країною ми прагнемо бути. Країною, де кожен має рівні права та можливості. Країною без бар’єрів», – зазначила Олена Зеленська на першому засіданні Ради безбар’єрності.

Національна стратегія  покликана популяризувати в суспільстві культуру безбар’єрності. Підвищити рівень обізнаності маломобільних груп населення про свої права та можливості, а також забезпечити більш толерантне ставлення до таких груп населення з боку суспільства.

 

Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь