«Дотримання вимог «червоної» зони важливе для покращення епідситуації» - Ігор Миклащук

Дата: 12.11.2021 17:00
Кількість переглядів: 329

Голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук провів прес-брифінг щодо підсумку першого дня перебування Уманського району в «червоній зоні».

Фото без опису

Для моніторингу дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного» рівня епіднебезпеки поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, райдержадміністрацією створено спеціальні робочі групи. У кожну з них входять представники РДА, правоохоронці, Держпродспоживслужба, центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Ігор Миклащук розповів, що сьогодні робочі групи весь день перевіряли ті заклади, які потрапили під найсуворіші обмеження: заклади ресторанного господарства, магазини промислових товарів, торгово-розважальні центри. Особисто голова РДА очолив групу, яка моніторила автозаправні станції. Поки що перевірки в основному носять інформаційно-розяснювальний характер.

Як зазначив Ігор Миклащук, в загальному підприємці відповідально поставилися до виконання карантинних вимог. Попри це, були виявлені і порушення, серед яких найтиповіші – неповне відмежування зон харчування та відсутність контролю маскового режиму у відвідувачів, наявність працівників без «зелених» сертифікатів вакцинації.

Окремо голова райдержадміністрації відмітив автозаправну станцію «SOCAR», де було чітко дотримано всіх необхідних вимог.

Спікерами на брифінгу також були заступниця голови райдержадміністрації Юлія Малішевська, начальниця Уманського управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова, заступник начальника Уманського районного управління ГУНП у Черкаській області Василь Козиненко та завідувачка сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Віра Сакал.

Насамкінець голова РДА подякував усім, хто належно дотримується карантинних вимог «червоної» зони і нагадав, що її обмеження не діють, якщо всі працівники і відвідувачі мають повний курс вакцинації.

«На Уманщині склалася загрозлива ситуація із поширенням коронавірусу. Лише за останню добу померло 9 осіб. Дуже страшно і прикро знати, що ці життя могли б бути врятовані, якби люди вакцинувалися. Тому прошу підприємців із розумінням поставитися до тимчасових обмежень, а всіх закликаю приходити у центри та пункти вакцинації, які працюють кожного дня, включно з вихідними і святковими днями», - звернувся Ігор Миклащук до жителів району.

Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь