Уманський район – один із кращих у підготовці до опалювального сезону в області

Дата: 18.11.2021 09:33
Кількість переглядів: 421

Своєчасна підготовка підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період наразі є одним із найголовніших питань. Про те, як воно вирішується в Уманському районі, 17 листопада говорили на виїзному засіданні обласного оперативного штабу, яке провів заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віктор Гусак. Участь у засіданні взяв голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук, директор департаменту інфраструктури та житлово-комунального господарства Сергій Чубань, представники управління освіти і науки, управління охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Спільно з головами територіальних громад Уманського району, керівниками установ та організацій відповідного спрямування було обговорено:

- забезпеченість паливом (вугіллям, дровами, пелетами, щепою тощо) протягом опалювального сезону 2021-2022 року закладів соціальної сфери (поставка та фактична наявність);

- стан укладання договорів з газопостачальними компаніями закладів соціальної сфери, що мають власні газові котельні;

- наявність та справність резервних джерел альтернативного електропостачання та пального закладів соціальної сфери.

При аналізі було відзначено, що Уманський район один із кращих у підготовці до опалювального сезону в Черкаській області, зокрема щодо укладання договорів на постачання природного газу.

Водночас, виявлено і деякі проблеми, які в переважній більшості є спільними для всіх. Серед них – необхідність додатково закупити дизельні генератори для аварійних ситуацій; неможливість вчасно закупити паливо через зрив тендерів у зв’язку з нестабільною ціною на енергоносії; недостатня кількість уповноважених працівників ПрАТ «Уманьгаз» для запуску газопостачання.

Після плідного спілкування з представниками кожної громади Віктор Гусак запевнив, що обласна державна адміністрація в межах своїх повноважень сприятиме вирішенню піднятих проблемних питань.

Другою частиною роботи оперативного штабу на Уманщині стала безпосередня перевірка теплопостачання на обєктах.

Уманська РДА

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь