Герої не вмирають!

Дата: 22.11.2021 10:51
Кількість переглядів: 383

 

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цей день є символом боротьби і перемоги, єднання заради найвищих і найцінніших ідеалів демократичного світу. Значення подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року неможливо переоцінити, адже вони повернули людям віру в цінності свободи, гідності та самопожертви.  Нечувана досі хвиля патріотизму пробудила національну свідомість та визначила власну ідентичність української нації, що уособлює в собі мужність, героїзм, нескореність та любов до рідної землі.  

Фото без опису“Сьогодні ми згадуємо події на майдані Незалежності та вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також  українських воїнів, які беруть участь у війні з російськими загарбниками на Сході України і власним життям, своєю мужністю та жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь” – такими словами голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук звернувся до присутніх на мітингу, присвяченому Дню Гідності та Свободи України.

Він відмітив, що відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи відбувається під гаслом «вільні творити майбутнє». Воно символізує зв’язок чотирьох знаменних віх національної історії: Української революції 1917-1921 років, Помаранчевої революції, Революції Гідності, а також подвигу наших воїнів на Сході України, які захищають незалежність української держави. Ці події доводять одну істину: ми готові захищати свободу вибору, свободу слова та думки, рівність, повагу та верховенство права і демократії. А найголовніше – захищати Україну, адже це наша основна цінність.

З нагоди Дня Гідності та Свободи голова РДА побажав мирного неба над українською землею, родинного добробуту та злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні.

Присутні на мітингу священнослужителі освятили встановлений пам’ятний знак та провели поминальну панихиду за загиблими Героями.

Наразі йде війна. Ми продовжуємо свою боротьбу за свободу та цілісність нашої країни як суверенної, незалежної держави. Проте, як би не було важко, ми переможемо, оскільки маємо віру та національну гідність і можемо з гордістю нести почесне звання українця. Про це говорили учасники Революції Гідності Ярослав Балановський та Григорій Свірський.

Гідність, свобода, незалежність, суверенність, демократія, патріотизм, мужність, героїзм – усі ці поняття стали особливо близькі кожному українцю. Дякувати за це ми повинні мужнім Героям, які відділи своє життя за наше майбутнє. Тож бережімо у віках пам’ять про їхні подвиги, шануймо їх незламну силу волі, мужність, відвагу та самопожертву. І нехай здійсниться закладена славетними історичними подіями велична мета сучасності – розбудова економічно успішної, вільної і демократичної України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь