В УНУС сприяють соціальній адаптації військовослужбовців до цивільного життя

Дата: 24.11.2021 15:29
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

23 листопада в Уманському національному університеті садівництва відбулася зустріч між головою Уманської районної державної адміністрації Ігорем Миклащуком та представниками університету – проректором з науково-педагогічної роботи Михайлом Мальованим та викладачем кафедри обліку і оподаткування Ольгою Підлубною.

У ході зустрічі обговорено основні аспекти інформаційно-організаційної співпраці між Уманською районною державною адміністрацією та Уманським національним університетом садівництва в рамках реалізації проєкту “Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему”. Михайло Мальований, зокрема зазначив, що основу проєкту складає професійна перепідготовка цільової групи на цивільні спеціальності, які користуються попитом на ринку праці України. Водночас учасники проєкту отримують правову та психологічну допомогу, а також сприяння в працевлаштуванні та організації власного бізнесу.

Ольга Підлубна акцентувала, що одним із виконавців основної частини проєкту є Уманський національний університет садівництва, на базі якого проходить короткострокова курсова перепідготовка, котра включає теоретичні лекції і практичні заняття, зокрема і психологічну адаптацію учасників АТО, які мають бажання займатися підприємницькою діяльністю у сфері садівництва й овочівництва.

Михайло Мальований також розповів про створення при Уманському НУС Центру професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів і членів їх сімей.

Ігор Миклащук зауважив, що соціальна адаптація  військовослужбовців Збройних Сил України та силових відомств, звільнених у запас, а також учасників АТО/ООС до цивільного життя є вкрай важливим питанням сьогодення. Реалізація проєкту сприяє створенню нових робочих місць у сільській місцевості, відновленню кооперативного руху та соціально-економічному розвитку територіальних громад. Тому подальше провадження проєктів подібного напрямку та рівня має майбутнє, а співпраця між університетами і органами місцевої влади є його невід’ємною частиною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь