Вшанували заморених голодом

Дата: 27.11.2021 11:57
Кількість переглядів: 276

Фото без описуЩорічно в четверту суботу листопада Україна й увесь світ відзначає сумну, але надзвичайно важливу для розуміння історії нашого народу дату – День пам’яті жертв голодоморів. Голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук спільно з головою Паланської територіальної громади Русланом Яремчуком та громадськістю вшанували заморених голодом безневинних жертв тоталітарного режиму біля пам’ятного знаку в селі Паланка.

Понад 60 років інформація про Голодомор замовчувалася. І лише після розсекречення злочинів Радянського Союзу стала відома страшна правда – голод був штучним, рукотворним, спрямованим на знищення українців.

Це підкреслив, звертаючись до присутніх, голова РДА Ігор Миклащук:

- Ми давно знаємо, хто є винуватцем цього безпрецедентного злочину у світовій історії. Російський імперіалізм століттями докладав зусиль, щоб українці, які раз у раз проявляли акти непокори, зникли як нація. Саме голод став масовою машиною для вбивства  свідомих українців, господарів своєї землі, які трималися за рідне коріння. Це саме Росія робить і зараз. Тоді їм вдалося знищити мільйони наших громадян, у великій мірі через відсутність в українців власної держави. Тож сьогодні ми маємо всіма зусиллями боротися за майбутнє нашої незалежної держави, бути непохитними у своєму виборі європейського шляху розвитку, щоб трагедія не повторилася.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам'ять безвинно загиблих хвилиною мовчання, а також поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку.

Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь