На Уманщині формується батальйон територіальної оборони

Дата: 21.12.2021 15:30
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

Постійна загроза з боку Російської Федерації щодо повномасштабної війни, змушують Україну до пошуку ефективних шляхів зміцнення обороноздатності країни. Як показує досвід розвинених країн одним із таких шляхів є формування дієвої системи територіальної оборони, здатної в найкоротші терміни мобілізуватися для охорони об’єктів критичної інфраструктури, захисту населення та території від нападу диверсійних груп, а також збройної відсічі посяганням агресора.  Про це говорив голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук на нараді з головами міських, селищних та сільських територіальних громад району.

Ігор Миклащук також відмітив, що з 1 січня 2022 року вступає в дію Закон України “Про основи національного спротиву”, який визначає правові, соціальні, організаційні, культурні, економічні, інформаційні, просвітницько-пропагандистські засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил територіальної оборони. Відповідно до норм Закону на Уманщині формується батальйон територіальної оборони, який у своїй структурі буде мати як військовий, так і цивільний компоненти. Керівництво району територіальної оборони  здійснює голова районної державної адміністрації, який організовує взаємодію між суб’єктами територіальної оборони району та органами виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Віра Сакал  зосередила увагу присутніх на основних аспектах розробки, прийняття та фінансування  місцевих Програм  забезпечення національного спротиву на 2022-2024 роки та Районної програми розвитку та забезпечення  функціонування системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій на період  2022-2024 років.

Заступник начальника Уманського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор ЗСУ Дмитро Карпюк довів присутнім інформацію щодо структури та роботи Центру. Він також наголосив про вадливість системи оповіщення на випадок ескалації збройного конфлікту та мобілізації батальйону територіальної оборони.

Командир військової частини А 7326 майор ЗСУ Руслан Загребельний відмітив основні аспекти фінансування місцевих Програм  забезпечення національного спротиву на 2022-2024 роки.

Начальник Уманського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова закцентувала увагу на важливості розробки, прийняття та фінансування  місцевих Програм  регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

Як насамкінець зазначив Ігор Миклащук, вирішення поставлених питань вимагає чіткої, клопіткої та ціленаправленої роботи райдержадміністрації та усіх територіальних громад Уманського району.

 

Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь