На Черкащині утримається «тепла аномалія»

Дата: 04.01.2022 15:48
Кількість переглядів: 157

Початок Нового 2022 року відзначився на Черкащині теплою аномалією з середньодобовими температурами 3-4º тепла, що на 4-8º вище кліматичної норми. Спостерігалися періодичні дощі, які також сприяли сходу снігового покриву, послабленню та зменшенню льодових явищ на річках області. Про погоду на цьому тижні розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За кліматом, зараз повинні переважати морози, саме енергія системи атлантичних циклонів, які один за одним продовжують виходити на Європейський континент, не дає їм зміцнитися.

Наразі вклад сонця у формування погоди ще невеликий, але воно вже додало перші 15 хвилин у тривалість світлового дня. З 22 січня день стане довшим на 1 годину і вплив сонця на формування погоди почне зростати.

За прогнозом, циклони та поля підвищеного тиску, швидко змінюючи один одного, продовжать зумовлювати різку зміну атмосферних процесів. При цьому, панування вологи та тепла часом порушуватимуть холодні скандинавські вторгнення. Проте домінувати у формуванні погодних умов найближчі 10 днів все ж таки буде Атлантика, яка не дозволить природі звернути з «дороги теплої аномалії».

5 січня атмосферні фронти проявлять себе теплом, дощами та посиленням вітру до небезпечних 15-18 м/с. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 4-9º тепла.

6 січня у тиловій частині циклону температура дещо знизиться і впродовж доби прогнозуємо 2° морозу – 3º тепла. Вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ та мокрий сніг.

7-9 січня істотних опадів не чекаємо, погоду формуватиме антициклон, який посилить нічне вихолоджування. найхолодніше буде у ніч на суботу з температурою 5-10º морозу, у решту ночей 1-7º морозу. Найхолоднішим днем прогнозуємо Різдво Христове до 5º морозу.

10-12 січня черговий атлантичний циклон знову принесе невеликі опади та хвилю тепла. Температура повітря коливатиметься: вночі 0-3º морозу, вдень 0-3º тепла.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь