В Уманському районі проводиться підготовка захисних споруд з укриття населення

Дата: 04.02.2022 21:03
Кількість переглядів: 339

Фото без опису

 

 

Одним із завдань цивільного захисту є забезпечення сталого функціонування економіки та об’єктів життєзабезпечення населення в умовах підвищення загроз та ризиків виникнення надзвичайних ситуацій. Саме це стало предметом розмови на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку сьогодні провів голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук.
Через онлайн-зв'язок долучилися голови територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, місцевих підрозділів міністерств та відомств, установ, підприємств, організацій та власне члени комісії.
Ігор Миклащук зазначив, що зараз постало завдання відрегулювати ті питання, які до цього часу виконувалися формально. Насамперед, буде утворено  міжвідомчу робочу групу з перевірки готовності захисних споруд цивільного захисту до укриття населення та персоналу, а також об’єктів, що можуть бути використані як захисні споруди цивільного захисту на території Уманського району.
У свою чергу, виконавчим комітетам міських, селищних, сільських рад рекомендовано з урахуванням діючих нормативно-правових актів створити власні ланки територіальних підсистем, формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту. Відповідно, уже вони мають вжити заходів щодо:
здійснення прогнозування можливих надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціального характеру, з урахуванням наявних об’єктів підвищеної небезпеки, розроблення відповідних планів реагування на них;
затвердження (уточнення) складу комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій;
затвердження (уточнення) складу евакуаційних органів (комісій з питань евакуації, збірних, проміжних та приймальних пунктів евакуації);
розроблення  (уточнення) планів евакуації;
розроблення планів приймання та розміщення евакуйованого населення;
оповіщення та інформування населення щодо дій в умовах загрози або виникнення надзвичайних ситуацій;
підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної, безаварійної роботи в умовах мирного часу та особливого періоду;
забезпечення об’єктів найбільш уразливих категорій споживачів – медичних закладів (першочергово зі стаціонарним перебуванням людей), ЗЗСО, ЗДО, інтернатів, водозаборів, каналізаційно-насосних станцій тощо – за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством, автономними джерелами живлення.

Фото без опису
Голова РДА Ігор Миклащук повідомив, що до середини лютого цього року уже потрібно буде провести перевірку підвалів, що можуть використовуватись як найпростіші укриття. Наразі у районі понад вісімдесят споруд цивільного захисту і всі вони мають бути готові до використання за призначенням, мати покажчики руху і таблички біля входу. На допомогу робочим групам територіальних громад 8 лютого райдержадміністрація спільно з Уманським РУ ГУ ДСНС України в Черкаській області проведе заняття, на якому детально будуть розглянуті питання щодо механізмів і методики проведення цих обстежень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь