«Міста і громади, вільні від домашнього насильства»: Стартував конкурсний відбір 10 учасників проєкту

Дата: 09.02.2022 09:24
Кількість переглядів: 441

Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні оголосило конкурсний відбір 10 міст та територіальних громад зі всіх областей України для участі у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» на 2022-2024 роки.

 Ключовим завданням проєкту є посилення спроможності та ролі міст і громад України у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства. Крім цього, участь у програмі дозволить залучити мешканців громад до попередження та раннього виявлення таких випадків.

У межах проєкту планується надання всебічної підтримки обраним громадам для розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Зокрема, щодо:

  •  налагодження координації та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству на місцевому рівні;
  •  створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб (притулків, денний центрів, кризових кімнат, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги тощо);
  •  комплексної та спеціалізованої підготовки фахівців з відібраних громад і вивчення досвіду інших міст України у цій сфері;
  • організації та проведенні серед мешканців громади інформаційних кампаній щодо запобігання та протидії насильству, роз’яснення його форм, проявів і наслідків.

Зазначимо, для представників громад заплановано онлайн-презентацію проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», що запланована на 17 лютого. Під час заходу учасники дізнаються більше про участь у відборі та запланованій подальшій підтримці для відібраних міст і громад-партнерів. Початок презентації об 11-00 за посиланням https://unfpa.zoom.us/j/86420590438.

Зауважимо, проєкт «Міста, вільні від домашнього насильства» діє в Україні з 2020 року. Тоді було відібрано 15 міст-партнерів проєкту на 2020-2023 роки, а саме: Вінниця, Дніпро, Київ, Костянтинівка, Краматорськ, Кременчук, Львів, Мелітополь, Миколаїв, Одеса, Покровськ, Полтава, Сєвєродонецьк, Харків, Херсон. У 2021 році учасниками проєкту стали ще 15 територіальних громад з усіх областей України.

Детальніше про конкурс за посиланням https://bit.ly/3GzLIOX.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь