Україна не піде на жодні поступки, які можуть принизити нашу боротьбу за територіальну цілісність – Михайло Подоляк

Дата: 05.03.2022 15:46
Кількість переглядів: 169

Позиція Верховного Головнокомандувача, Президента Володимира Зеленського щодо переговорів із Російською Федерацією залишається жорсткою: Україна не піде на жодні поступки, які можуть принизити нашу боротьбу за територіальну цілісність. Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк під час брифінгу у Львові.

«Президент Зеленський точно не піде на жодні поступки, які можуть так чи інакше принизити нашу боротьбу, яка сьогодні ведеться в Україні за її територіальну цілісність і свободу», – наголосив він.

«Тому перемовини будуть іти тяжко. Але вони будуть іти», – додав Михайло Подоляк.

За словами радника керівника Офісу Президента, Глава держави абсолютно чітко розуміє всі нюанси та обставини переговорів з Російською Федерацією.

«Ми не просто перебуваємо на переговорах або просто слухаємо їх. Ми розуміємо, куди вони хочуть зайти, чому вони так думають і яка у них ситуація насправді», – сказав Михайло Подоляк.

Він наголосив, що позицію України в переговорному процесі значно підсилюють наші західні партнери, а також успіхи Збройних Сил.

За словами радника керівника Офісу Президента, коли РФ планувала військову операцію в Україні, то очікувала, що вона буде дуже короткою, а наслідки у вигляді санкцій – не такими суттєвими.

«Але на сьогодні ми отримали затяжну битву навколо багатьох міст України. Ми бачимо, що це вже гуманітарна катастрофа в центрі Європи, і, безумовно, пакет санкцій, які сьогодні наші західні партнери накладають на Росію, створює для них дуже тяжкі наслідки, які триватимуть рік-два-три, навіть якщо їх сьогодні скасувати», – розповів Михайло Подоляк.

Він зазначив, що санкції вже обвалили економіку РФ, тому російська сторона прагне вийти на якісь рішення на переговорах.

«Зрозуміло, що ці рішення мають бути в інтересах України, бо коли вони заходили в переговорний процес, це була одна позиція… Сьогодні Україна воює так, як ніхто не очікував», – наголосив радник керівника Офісу Президента.

Він також зробив акцент на тому, що українська сторона готова продовжувати перемовини в будь-який момент, і припустив, що наступний раунд перемовин з РФ відбудеться вже за кілька днів.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь